Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ισχυρή έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας
Ισχυρή έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας

Ισχυρή έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας

Πληροφορίες για

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο τιγιάρμπακιρ της ς.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters πως πυκνός γκρι καπνός είναι ορατός στο σημείο.

Ασθενοφόρα σπεύδουν αυτή την στο σημείο, το οποίο φαίνεται να εντοπίζεται κοντά σε αστυνομικό τμήμα.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί πλήρως.

Μία πηγή από την αστυνομία δήλωσε πως η έκρηξη μάλλον πραγματοποιήθηκε σε ένα υπόστεγο επισκευής αυτοκινήτων της αστυνομίας, προκαλώντας την κατάρρευση μέρους της οροφής και τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.

Τον ισχυρισμό αυτό στήριξε και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόϋλου, ο οποίος σε δηλώσεις του στην του CNN Turk ανέφερε πως η έκρηξη συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών επιδιόρθωσης ενός οχήματος.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, ένας από αυτούς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες πριν το πολυσυζητημένο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική στην , με το οποίο το πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φιλοδοξεί να διευρύνει την εξουσία του.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην κεντρική και πυκνοκατοικημένη συνοικία Μπαγλάρ, όπου τον περασμένο οέμβριο είχε πραγματοποιηθεί από το ΡΚΚ βομβιστική με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι η μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, και έχει υποστεί συχνά επιθέσεις από το ΡΚΚ, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας το 2015.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση