Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εισαγγελείς πιέζουν να καταδικαστεί για φόνο ο Οσκαρ Πιστόριους
Εισαγγελείς πιέζουν να καταδικαστεί για φόνο ο Οσκαρ Πιστόριους

Εισαγγελείς πιέζουν να καταδικαστεί για φόνο ο Οσκαρ Πιστόριους

Η εισγγελί της Νοτίου Αφρικής κατέθεσε έγγραφα βάσει των οποίων ζητούν να καταδικαστεί ο παραολυμπιονίκης για δολοφονία με ελάχιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών, λίγες μόλις ημέρες πριν αποφυλακιστεί υπό όρους.

Ο Πιστόριους έχει περάσει ήδη 10 μήνες στη φυλακή, καθώς εκτίει ποινή πενταετούς κάθειρξης για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, απόφοιτο της Νομικής και μοντέλο, το 2013, όταν την πυροβόλησε μέσω της πόρτας της τουαλέτας, που ήταν κλειδωμένη από μέσα, στο πολυτελές σπίτι του στην Πρετόρια.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ς τον περασμένο Οκτώβριο, δυνάμει της οποίας ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε πέντε ετών για « εξ αμελείας», η κατηγορούσα αρχή γνωστοποίησε την πρόθεσή της να εφεσιβάλει αυτήν την «σοκαριστικής επιείκειας» .

Η σχετική διαδικασία προβλέπει ότι μετά τη σημερινή κατάθεση της εισαγγελικής πρότασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι δικηγόροι υπεράσπισης του πρώην πρωταθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων, ηλικίας 28 ετών, έχουν προθεσμία ως την 17η Σεπτεμβρίου για να καταθέσουν με τη σειρά τους τη δική τους έγγραφη απάντηση. Το Δικαστήριο αναμένεται να τοποθετηθεί το Νοέμβριο.

Για τον εισαγγελέα, είναι αδιανόητο το γεγονός ότι το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο πρώην πρωτ του στίβου σκότωσε «χωρίς πρόθεση», καθώς πυροβόλησε τέσσερις φορές με το όπλο του στην πόρτα της τουαλέτας μέσα στη νύχτα, σε ύψος ανθρώπου.

Εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί για φόνο, όμως ο υποστήριξε πως πυροβόλησε θεωρώντας λανθασμένα πως πίσω από την πόρτα κρυβόταν ένας διαρρήκτης. Οι εισαγγελείς άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση