Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εισαγγελείς πιέζουν να καταδικαστεί για φόνο ο Οσκαρ Πιστόριους
Εισαγγελείς πιέζουν να καταδικαστεί για φόνο ο Οσκαρ Πιστόριους

Εισαγγελείς πιέζουν να καταδικαστεί για φόνο ο Οσκαρ Πιστόριους

Η εισαγγελία της οτίου ς κατέθεσε έγγραφα βάσει των οποίων ζητούν να καταδικαστεί ο παρα Οσκαρ Πιστόριους για με ελάχιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών, λίγες μόλις ημέρες πριν αποφυλακιστεί υπό όρους.

Ο Πιστόριους έχει περάσει ήδη 10 μήνες στη φυλακή, καθώς εκτίει ποινή πενταετούς κάθειρξης για τη της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, απόφοιτο της ομικής και μοντέλο, το 2013, όταν την πυροβόλησε μέσω της πόρτας της τουαλέτας, που ήταν κλειδωμένη από μέσα, στο πολυτελές σπίτι του στην Πρετόρια.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ς τον περασμένο Οκτώβριο, δυνάμει της οποίας ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για « εξ αμελείας», η κατηγορούσα αρχή γνωστοποίησε την πρόθεσή της να εφεσιβάλει αυτήν την «σοκαριστικής επιείκειας» .

Η σχετική διαδικασία προβλέπει ότι μετά τη σημερινή κατάθεση της εισαγγελικής πρότασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι δικηγόροι υπεράσπισης του πρώην πρωταθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων, ηλικίας 28 ετών, έχουν προθεσμία ως την 17η Σεπτεμβρίου για να καταθέσουν με τη σειρά τους τη δική τους έγγραφη απάντηση. Το Δικαστήριο αναμένεται να τοποθετηθεί το Νοέμβριο.

Για τον εισαγγελέα, είναι αδιανόητο το γεγονός ότι το αποφάνθηκε πως ο πρώην πρωταθλητής του στίβου σκότωσε «χωρίς πρόθεση», καθώς πυροβόλησε τέσσερις φορές με το όπλο του στην πόρτα της τουαλέτας μέσα στη νύχτα, σε ύψος ανθρώπου.

Εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί για φόνο, όμως ο αθλητής υποστήριξε πως πυροβόλησε θεωρώντας λανθασμένα πως πίσω από την πόρτα κρυβόταν ένας διαρρήκτης. Οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση