Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιράν: Τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές – Περισσότεροι από 450 οι νεκροί
Ιράν: Τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές – Περισσότεροι από 450 οι νεκροί

Ιράν: Τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές – Περισσότεροι από 450 οι νεκροί

Οι ρχές του Ιράν νακοίνωσαν ότι τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό της ς, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη τους τουλάχιστον 450 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από επτά χιλιάδες άλλοι.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην επαρχία Κερμανσάχ τελείωσαν», δήλωσε ο Πιρ Χουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης ς του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.

Ο σεισμός 7,3 βαθμών που έπληξε το βράδυ της ς μια περιοχή κοντά στα σύνορα -Ιράν ισοπέδωσε χωριά και συνοικίες πόλεων σε τμήματα της επαρχίας Κερμανσάχ (δυτικό Ιράν) καθώς πολλοί κάτοικοι κοιμούνταν. Πολλά χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η δόνηση έπληξε 14 επαρχίες του Ιράν.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, χιλιάδες άνθρωποι περνούν τη νύχτα σε αυτους καταυλισμούς με σκηνές, ενώ πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν μια δεύτερη νύχτα έξω, παρά το κρύο, λόγω του φόβου ότι θα εκδηλωθεί κι άλλος ισχυρός σεισμός. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 193 μετασεισμοί.

Μια νεαρή γυναίκα που έμεινε άστεγη στη Σαρπούλ ι Ζαχάμπ, μια από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο—θρηνεί τουλάχιστον 280 νεκρούς—δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως η οικογένειά της είναι εκτεθειμένη στο κρύο διότι δεν υπάρχουν αρκετές σκηνές.

«Είναι μια πολύ κρύα νύχτα (…). Χρειαζόμαστε . Οι αρχές πρέπει να στείλουν βοήθεια πιο γρήγορα», είπε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση