Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ιράν: Επευφημίες για τη συμφωνία
Ιράν: Επευφημίες για τη συμφωνία

Ιράν: Επευφημίες για τη συμφωνία

Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν χιλιάδες Ιρανοί πολίτες στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Τζαβάντ Ζαρίφ και στα άλλα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας που επέστρεψαν στην Τεχεράνη ύστερα από την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων της Λωζάννης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Ζήτω ο Ζαρίφ! Ζήτω ο Αραγκτσί!», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, επευφημώντας τον υπουργό Εξωτερικών και τον επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών. Χιλιάδες συμπολίτες τους είχαν συγκεντρωθεί, τη νύχτα της Πέμπτης, στην κεντρική λεωφόρο της Τεχεράνης, Βαλ ε Ασρ, πανηγυρίζοντας για τη συμφωνία που, όπως ελπίζεται, θα δώσει ανάσα στη χωλαίνουσα ιρανική οικονομία μετά την προβλεπόμενη άρση των κυρώσεων. Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων συνόδευαν τους πανηγυρισμούς με τις κόρνες τους.

Σε σύντομες δηλώσεις του, άμα τη επιστροφή του, ο Ζαρίφ έπλεξε το εγκώμιο του ανώτατου ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, για την «αξιοσημείωτη υποστήριξη της διαπραγματευτικής ομάδας και την καθοδήγησή της».

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή ΤΕΒΑ - https://t.co/QClxICW0w0 -

  • Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία Αγοραστού  για τη δημόσια υγεία  στη Θεσσαλία - https://t.co/dUuEsL0HtD -

  • Ποδηλασία: Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστος Βολικάκης - https://t.co/qy1LpwnwOF -

"Αλιεύοντας" την είδηση