Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιράν: Αδιαπραγμάτευτο το πυραυλικό πρόγραμμα – Ανακοινώνει μέτρα ο Τραμπ
Ιράν: Αδιαπραγμάτευτο το πυραυλικό πρόγραμμα – Ανακοινώνει μέτρα ο Τραμπ

Ιράν: Αδιαπραγμάτευτο το πυραυλικό πρόγραμμα – Ανακοινώνει μέτρα ο Τραμπ

Εκπρόσωπος της διπλωμτίς του τόνισε την Παρασκευή ότι το ιρανικό για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων έχει αποκλειστικά αμυντικούς σκοπούς και ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν προτίθεται να διαπραγματευθεί τον τερματισμό του, διαψεύδοντας δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη θα εξέταζε το ενδεχόμενο το αμφιλεγόμενο να τεθεί υπό συζήτηση με τις μεγάλες δυνάμεις.

«Το Ιράν σε όλες τις διμερείς διπλωματικές συναντήσεις (…) τόνισε εμφατικά ότι το αμυντικό πυραυλικό του πρόγραμμα δεν θα τεθεί σε διαπραγμάτευση και ότι δεν παραβιάζει την απόφαση 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του », δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Μπαχράμ Κασεμί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο πρόεδρος των τόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει τη λήψη νέων μέτρων σε βάρος του Ιράν εξαιτίας των δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων που διεξάγει, της υποστήριξής του «στην τρομοκρατία» και των κυβερνοεπιθέσεων που του προσάπτει, εντός των ορίων της νέας πολιτικής του έναντι της Τεχεράνης, διεμήνυσε ο την Παρασκευή.

«Ο πρόεδρος δεν κοιτάζει μόνο ένα πράγμα. Εξετάζει όλες τις διαστάσεις της κακής συμπεριφοράς του Ιράν», τόνισε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

«Όχι απλά την (εφαρμογή της) πυρηνικής συμφωνίας, αλλά τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, την αποσταθεροποίηση της περιοχής, το γεγονός ότι είναι το κράτος υπ' αριθμόν ένα υποστηρικτής της τρομοκρατίας, τις , το παράνομο πυρηνικό του πρόγραμμα», συνέχισε η Χάκαμπι Σάντερς.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση