Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιράκ: Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στο Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα
Ιράκ: Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στο Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα

Ιράκ: Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στο Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα

Η Βαγδάτη απηύθυνε τελεσίγραφο 72 ωρών την Τρίτη στις αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν για να παραδώσουν τον έλεγχο των αεροδρομίων στις κεντρικές αρχές, μία ημέρα μετά το δημο για την ανεξαρτησία της περιοχής, στο οποίο δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σημειώθηκε συντριπτική επιση του «ναι».

Από την πλευρά του ο ηγέτης του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί κάλεσε τη Βαγδάτη «να μην κλείσει την πόρτα στον δι» διαβεβαιώνοντας τη διεθνή κοινότητα ότι το δημοψήφισμα δεν είχε σκοπό να «οροθετήσει τα σύνορα (του Κουρδιστάν με το ) ή να τα επιβάλλει de facto».

Αν και τα που αναμενόταν να ανακοινωθούν επίσημα την Τρίτη δεν δημοσιοποιήθηκαν τελικά, ο πρωθυπουργός του Χάιντερ αλ Αμπάντι σκλήρυνε τον τόνο έναντι της Αρμπίλ.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις διεθνείς πτήσεις από και προς το Κουρδιστάν σε τρεις ημέρες αν τα δεν παραδοθούν στην κεντρική κυβέρνηση», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια ς Τύπου.

Στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, λειτουργούν δύο : ένα στην Αρμπίλ και άλλο ένα στη Σουλεϊμανίγια. Πέραν της ιρακινού εθνικού αερομεταφορέα, πολλές ξένες αεροπορικές εταιρίες—ιρανικές, τουρκικές, ιορδανικές, λιέζικες, γερμανικές—εκτελούν τακτικά πτήσεις προς και από αυτά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση