Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιράκ: Σχέδιο νόμου που επιτρέπει γάμους παιδιών ακόμη και 9 ετών προκαλεί την αγανάκτηση του ΟΗΕ
Ιράκ: Σχέδιο νόμου που επιτρέπει γάμους παιδιών ακόμη και 9 ετών προκαλεί την αγανάκτηση του ΟΗΕ

Ιράκ: Σχέδιο νόμου που επιτρέπει γάμους παιδιών ακόμη και 9 ετών προκαλεί την αγανάκτηση του ΟΗΕ

Ένα νόμου το οποίο ενδέχεται να επιτρέψει τους γάμους παιδιών ακόμη και εννιά ετών στο Ιράκ θα κλέψει από τα αγόρια και τα κορίτσια που ήδη φέρουν τραύματα από τον πόλεμο στη χ την παιδική τους ηλικία, τόνισαν κορυφαία στελέχη των Ηνωμένων Εθνών τη Δευτέρα.

Το νόμου, βάσει του οποίου ιερωμένοι θα είναι αρμόδιοι για τα προσύμφωνα γάμων και θα μπορούν να παντρεύουν παιδιά, πυροδότησε δια από οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών και στο Ιράκ.

«Τα αγόρια και τα κορίτσια του Ιράκ, που ήδη έγιναν θύματα κατάφωρων παραβιάσεων εξαιτίας μιας πολύχρονης ένοπλης ς, κινδυνεύουν τ να τους στερήσουν την παιδική τους ηλικία», τόνισε η Βιρχίνια άμπα, η ειδική απεσταλμένη του για τα Παιδιά στις Ένοπλες Συρράξεις, σε μια που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Η κυβέρνηση του Ιράκ πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσει όλα τα παιδιά αποτρέποντας την υιοθέτηση πολιτικών που μπορεί να βλάψουν τα παιδιά που ήδη έχουν εκτεθεί σε μια ένοπλη σύρραξη», συμπλήρωσε η ίδια.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση