Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » «Ιπτάμενο αυτοκίνητο» έτοιμο για την αγορά
«Ιπτάμενο αυτοκίνητο» έτοιμο για την αγορά

«Ιπτάμενο αυτοκίνητο» έτοιμο για την αγορά

Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια ερευνών, ισραηλινή εταιρεία αισιοδοξεί ότι το «ιπτάμενο » που κατασκεύασε θα κατακτήσει τους ς ή μάλλον και τους αιθέρες.

Ο «Κορμοράνος», που υποτίθεται ότι είναι ιπτάμενο , αλλά στην πραγματικότητα είναι μικρό τηλεχειριζόμενο αερο, έχει ικανότητα μεταφοράς 500 κιλών και ανάπτυξη ταχύτητας που φθάνει τα 185 χλμ./ώρα. Μάλιστα, ήδη πραγματοποίησε την παρθενική του πάνω από ξηρά τον περασμένο Νοέμβριο. Η συνολική τιμή του, βέβαια, είναι αρκετά υψηλή, καθώς θα αγγίξει τα 14 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία που σχεδίασε και ανέπτυξε τον «Κορμοράνο», η Urban Aeronautics, πιστεύει ότι αυτό το μικρό αερο, το οποίο χρησιμοποιεί εσωτερικούς ρότορες σαν ελικόπτερο, είναι το ιδανικό μέσο για να μεταφέρει άτομα που βρίσκονται υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά και να επιτρέπει ασφαλή πρόσβαση στις στρατιωτικές δυνάμεις. «Σκεφτείτε μια βρόμικη σε μια πόλη ή κάποια με . Αυτό το όχημα μπορεί να φθάσει με τηλεχειρισμό στο κέντρο και να κάνει όσα πρέπει να γίνουν», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της εταιρίας Ράφι Γιόλελι.

Ο «Κορμοράνος» έχει το μέγεθος ενός οικογενειακού αυτοκινήτου και προηγουμένως ήταν γνωστός ως το «Ημίονος των αιθέρων». Ακόμη και τώρα μένουν πολλά να γίνουν, αφού θα πρέπει να εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και να επιλύσει προβλήματα τα οποία έγιναν αντιληπτά κατά την τελευταία δοκιμή, όπως είναι οι δυσκολίες στη των δεδομένων από τους αισθητήρες του.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση