Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Υπέρ του Brexit o δήμαρχος του Λονδίνου
Υπέρ του Brexit o δήμαρχος του Λονδίνου

Υπέρ του Brexit o δήμαρχος του Λονδίνου

O δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στο στρατόπεδο εκείνων που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την , προκαλώντας ένα πλήγμα στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ καθώς με την απόφασή του αυτή η εκστρατεία του «όχι» αποκτά έναν ντε φάκτο ηγέτη που είναι ταυτόχρονα ένας από τους πλέον χαρισματικούς πολιτικούς στη βρετανική πολιτική σκηνή.

Σαράντα τρία χρόνια αφότου η εντάχθηκε στην ΕΕ, ο ανακοίνωσε χθες Σάββατο τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος την 23η Ιουνίου αφού επιτεύχθηκε μια συμφωνία με τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη της Ένωσης που προβλέπει ένα ειδικό καθεστώς για τη .

Ο Μπόρις Τζόνσον ωστόσο, ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Βρετανίας, δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τουλάχιστον δύο ημέρες προτού προβεί σήμερα σε δραματικές ανακοινώσεις στα σκαλιά της οικίας του στο βόρειο .

«Θα υποστηρίξω την ψήφο «Αποχώρηση»… διότι επιθυμώ μία καλύτερη συμφωνία για τους πολίτες αυτής της χώρας που θα τους εξοικονομεί χρήματα και θα τους βοηθήσει να ανακτήσουν τον έλεγχο» της χώρας τους τόνισε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας ενώπιον των δημοσιογράφων. Είκοσι λεπτά νωρίτερα είχε στείλει με στο του πρωθυπουργού την απόφασή του.

Η κίνηση αυτή ενδέχεται να οξύνει τις διαιρέσεις στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον και οι πιθανότητες, βάση των προγνωστικών στα γραφεία στοιχημάτων, για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ αυξήθηκαν σε ποσοστό 33% από 29%.

Ο Τζόνσον, ένας πολιτικός που δεν κρύβει την φιλοδοξία του να διαδεχθεί τον Κάμερον, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν πίσω από την υπέρ του Brexit κρύβεται μια υποψηφιότητα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η απόφαση να αντιπαρατεθεί με τον Κάμερον ήταν «επώδυνα δύσκολη» και εξήρε τις διαπραγματευτικές προσπάθειές του Βρετανού πρωθυπουργού, ωστόσο στην τελική οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες απέχουν πολύ από το να φέρουν μια ουσιαστική αλλαγή σε θέματα όπως η εθνική κυριαρχία.

«Το τελευταίο πράγμα που ήθελα ήταν να αντιταχθώ στον Ντέιβιντ Κάμερον ή την κυβέρνηση, ωστόσο με μεγάλη θλίψη δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω» σημείωσε ο Βρετανός πολιτικός.

«Δεν βλέπω πως εκείνος, με το να ανησυχεί σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και με το εξαπολύει μύδρους για τόσο επίσης μεγάλο διάστημα σχετικά με την έλλειψη δημοκρατίας εντός της ΕΕ, μπορεί έπειτα να αποποιείται αυτό που πιστεύω ότι θα είναι η μοναδική ευκαιρία που θα έχουμε στην ζωή μας να θέσουμε μια εναλλακτική άποψη» τόνισε ο 51χρονος, δήμαρχος του Λονδίνου από το 2008 και με το Συντηρητικό Κόμμα, αναφερόμενος στον Ντέιβιντ Κάμερον.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής #ενορίαΑγίαςΠαρασκευής - https://t.co/FdFdhi4XWB -

  • Κ.Παπανάτσιου: «Άδικη η αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών» #ερασιτεχνικήαλιεία - https://t.co/iSPf8hTsFE -

  • Παρακλήσεις Δεκαπενταυγούστου στη #Μακρινίτσα #Μακρινίτσα - https://t.co/TbHVIqnqav -

"Αλιεύοντας" την είδηση