Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας – όμηρος στη Τουρκία
Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας – όμηρος στη Τουρκία

Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας – όμηρος στη Τουρκία

Ο εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο επί ώρες μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-), υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε μέσω Twitter τον θάνατο του εισαγγελέα, ο οποίος ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο. «Τον χάσαμε παρ' όλες τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου του νοσοκομείου όπου είχε μεταφερθεί το θύμα, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του.

ωρίτερα νεκροί είχαν πέσει και δύο απαγωγείς, μετά από ανταλλαγή πυρών στο κτήριο δικαστηρίων στην Κωνσταντινούπολη, όπου έλαβε χ η ομηρία. Μετά τους πυροβολισμούς, δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε ο αρχηγός της ς. «Οι δυνάμεις μας εργάστηκαν σκληρά για έξι ώρες και έλαβαν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ , ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι και δύο στο σώμα. Ο επαίνεσε την για την προσπάθειά της και ανέφερε ότι η πολιορκία είχε αρχίσει όταν δύο ένοπλοι, μεταμφιεσμένοι ως δικηγόροι, είχαν εισέλθει στο δικαστήριο.

«Δεν μπορούμε να υποτιμούμε τη σοβαρότητα αυτού του περιστατικού. Η ασφάλεια σε δικαστικά μέγαρα θα επανεξετασθεί», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με μάρτυρες, γύρω στις 20.30 το βράδυ ακούστηκαν εκρήξεις ενώ καπνοί έβγαιναν από το κτήριο, στον έκτο όροφο του οποίου λάμβανε χ η ομηρία. Τα μέλη της ακροαριστερής ομάδας είχαν δημοσιοποιήσει φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ο εισαγγελέας με ένα όπλο στο κεφάλι, ενώ απειλούσαν να τον σκοτώσουν αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.

Πρόκειται για μέλη του Επαναστατικού Κόμματος – Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-). Το όνομα του εισαγγελέα είναι Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, και χειριζόταν την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.

Ο Ελβάν έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 11 Μαρτίου 2014, 269 ημέρες αφότου έπεσε σε κώμα λόγω δακρυγόνου που τον έπληξε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει τα σχέδια της τότε κυβέρνησης Ερντογάν για το Πάρκο Γκεζί, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: koutipandoras.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση