Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες από ένοπλη επίθεση στην Καλιφόρνια
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες από ένοπλη επίθεση στην Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες από ένοπλη επίθεση στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν την Τετάρτη στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, όταν βαρεία οπλισμένοι άνδρες άνοιξαν πυρ σε Κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες. Δύο εκ των υπόπτων σκοτώθηκα μετά από και ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις κι άλλος ένας συνελήφθη.

Η άρχισε γύρω στις 11 το πρωΐ (τοπική ώρα) στο Περιφερειακό Κέντρο Ινλαντ, το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε αναπήρους. Οι δράστες εισέβαλαν σε κτίριο του Κέντρου, στο οποίο γινόταν ένα πάρτι της Υγεινονομικής Υπηρεσίας της περιοχής και άνοιξαν πυρ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αστυνομίας του Σαν Μπερναντίνο, τα περισσότερα τα βρέθηκαν σε ένα σημείο του κτιρίου, ενώ βρέθηκε και ένα αντικείμενο που “μπορεί να είναι εκρητικός μηχανισμός”.

Τα κίνητρα της ς ερευνώνται και σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας εκ των υπόπτων είναι ο Σιέντ Φαρούκ, υπάλληλος της Υγειονομικής Υπηρεσίας της περιοχής.

Οι δράστες διέφυγαν με ένα μαύρο SUV και λόγω της ς που ακολούθησε, με τμήματα της πόλης παρέλυσαν. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, σχολεία και γραφεία κλειδώθηκαν και σχολικά γέμισαν με τους επιζώντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε μία .

Ο Αμερικανός έκανε για άλλη μία φορά έκκληση για καλύτερους ελέγχους και αυστηρότερες προϋποθέσεις για την κατοχή όπλων από ανθρώπους που μπορούν να αποτελέσουν απειλή.

“Πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί, υπερκομματικά και σε κάθε επίπεδο της κυβέρνησης, για να κάνουμε τέτοια φαινόμενα σπάνια” είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο CBS. “Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το φαινόμενο των μαζικών θανάτων από πυροβολισμούς σε αυτή την χώρα δεν έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Υπάρχουν κάποια βήματα που μπορούμε να κάνουμε, όχι για να εξαφανίσουμε εντελώς αυτά τα συμβάντα, αλλά για να βελτιώσουμε τις πιθανότητες να συμβαίνουν σπανιότερα…»

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση