Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Τέλος στο πρόγραμμα υποδοχής ανήλικων προσφύγων
ΗΠΑ: Τέλος στο πρόγραμμα υποδοχής ανήλικων προσφύγων

ΗΠΑ: Τέλος στο πρόγραμμα υποδοχής ανήλικων προσφύγων

Το Στέιτ τιπάρτμεντ θα σταματήσει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης να δέχεται την υποβολή νέων αιτήσεων για την ένταξη παιδιών που φεύγουν για να σωθούν από τη βία στο Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα σε ένα πρόγραμμα που τους χορηγεί καθεστώς πρόσφυγα στις ΗΠΑ πριν φθάσουν στην αμερικανική επικράτεια.

Η κυβέρνηση του τόναλντ είχε ενημερώσει το Κογκρέσο τον Σεπτέμβριο ότι θα καταργήσει κατά φάσεις το πρόγραμμα για τους ανήλικους από την κεντρική Αμερική (Central American Minors ή CAM) κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2018, το οποίο άρχισε την 1η Οκτωβρίου.

Οι νέες αιτήσεις θα πάψουν να γίνονται δεκτές μετά τις 11:59 την Πέμπτη τοπική (06:59 της Παρασκευής Ελλάδας), ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη το βράδυ της Τετάρτης.

Το πρόγραμμα CAM είχε τεθεί σε εφαρμογή περί τα τέλη του 2014, επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, και αποτελούσε την αντίδραση της στη φυγή χιλιάδων ασυνόδευτων ανήλικων και οικογενειών από την κεντρική Αμερική που έφθαναν στα σύνορα των ΗΠΑ με το και ζητούσαν .

Ένα εκτελεστικό διάταγμα για την ασφάλεια των συνόρων που είχε υπογράψει ο μερικές ημέρες αφότου ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο προέβλεπε την επανεξέταση του προγράμματος αυτού.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση