Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Στους 21 οι νεκροί από την επίθεση στο Ελ Πάσο
ΗΠΑ: Στους 21 οι νεκροί από την επίθεση στο Ελ Πάσο

ΗΠΑ: Στους 21 οι νεκροί από την επίθεση στο Ελ Πάσο

Στους 21 αυξήθηκε σήμερα ο αριθμός των νεκρών στην ένοπλη επίθεση στο κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Ελ Πάσο, η μία από τις δύο επιθέσεις που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο, οδηγώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ να καταδικάσει την ιδεολογία περί ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Οι εισαγγελείς του Τέξας απήγγειλαν στον 21χρονο ύποπτο την κατηγορία του διακεκριμένου φόνου.

Με μήνυμά της στο Twitter, η αστυνομία του Ελ Πάσο γνωστοποίησε ότι άλλο ένα υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο, σήμερα το πρωί, με τον απολογισμό της επίθεσης να ανέρχεται πλέον στους 21 νεκρούς.

Ο κυβερνήτης του Τέξας κρεγκ Άμποτ δήλωσε ότι το μακελειό του Σαββάτου φαίνεται να είναι έγκλημα μίσους, ενώ οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς το αποκάλεσαν εγχώρια τρομοκρατία. Η αστυνομία επικαλείται ένα ρατσιστικό, αντι μανιφέστο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο λίγο πριν από την επίθεση και το αποδίδει στον ύποπτο δράστη, τον Πάτρικ Κρούσιους, ως απόδειξη ότι το αιματοκύλισμα που προκάλεσε ήταν φυλετικά υποκινούμενο.
Εισαγγελέας του Τέξας σημείωσε ότι η πολιτεία θα επιζητήσει την σε βάρος του Κρούσιους, εάν κριθεί ένοχος.

Ηταν η δεύτερη από τις τρεις ένοπλες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ σε διάστημα μίας εβδομάδας.

«Με μια φωνή, το έθνος μας πρέπει να καταδικάσει τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και κάθε ιδεολογία περί ανωτερότητας της λευκής φυλής» δήλωσε, από την πλευρά του, ο , μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος αποκάλεσε τον ένοπλο «σατανικό», ενώ επέκρινε το και τα ια βιντεοπαιχνίδια που ενθαρρύνουν τη .

«Είναι πολύ εύκολο σήμερα για τους προβληματικούς νέους να ται από μια κουλτούρα που τιμάει τη βία» σημείωσε ο Τραμπ, μία ημέρα αφότου οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού κόμματος για τις επόμενες προεδρικές εκλογές ζήτησαν αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή και κατηγόρησαν τον πρόεδρο ότι τροφοδοτεί τις φυλετικές εντάσεις.

Η πολιτειακή εισαγγελία απήγγειλε στον 21χρονο Κρούσιους την κατηγορία του διακεκριμένου φόνου, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κομητείας του Ελ Πάσο. Με την κατηγορία αυτή, καθίσταται νομικά δυνατό να παραμένει ο Κρούσιους υπό κράτηση εωσότου του απαγγελθούν επιπλέον κατηγορίες για τον καθένα ξεχωριστά από τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Οι παππούδες του, με τους οποίους ο Κρούσιους ζούσε μαζί μέχρι πρόσφατα, δήλωσαν συντετριμμένοι από την επίθεση.

«Ζούσε μαζί μας στο σπίτι μας στο Άλεν, στο Τέξας, ενώ φοιτούσε στο κολέγιο Κόλιν» αναφέρεται στην ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε χθες φίλος της οικογένειας σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι τους. «Μετακόμισε από το σπίτι μας πριν από έξι εβδομάδες κι είχε περάσει κάποιες νύχτες εδώ, ενώ εμείς βρισκόμασταν εκτός πόλης».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση