Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: «Στον αέρα» η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους
ΗΠΑ: «Στον αέρα» η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους

ΗΠΑ: «Στον αέρα» η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους

Εξασφαλίστηκαν πριν από λίγο οι απαιτούμενες ψήφοι για να εγκριθεί από την αμερικανική ερουσία το νομοσχέδιο που αναμένεται ότι θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι το πέρας του οικονομικού έτους 2019 και την αύξηση των δαπανών τομέων του υ τομέα. Ωστόσο, το νομοσχέδιο θα αναπεμφθεί στη συνέχεια στη Βουλή των Αροσώπων, όπου όμως συναντά επίσης αντιστάσεις, για να υπερψηφιστεί πριν καταλήξει στο Οβάλ Γραφείο.

ωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι το Κογκρέσο έχασε την προθεσμία ώστε να περάσει το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την ανανέωση της χρηματοδότησής του.

Η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε τους υς λειτουργούς ότι λόγω της ς της χρηματοδότησης, η λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών εν μέρει τουλάχιστον θα ανασταλεί και τους προέτρεψε να επικοινωνήσουν με τις οικείες υπηρεσίες τους πριν να πάνε στις θέσεις τους σήμερα. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα ανασταλεί εν μέρει η λειτουργία υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους μέσα σε τρεις εβδομάδες, μετά την αποτυχία του αμερικανικού κοινοβουλίου να εγκρίνει ένα σχέδιο νόμου βάσει του συμβιβασμού στον οποίο είχαν καταλήξει οι ρεπουμπλικάνοι και οι δημοκρατικοί. Η πρώτη παράλυση του δημόσιου τομέα στις είχε σημειωθεί την 20ή Ιανουαρίου και διήρκεσε τρεις ημέρες.

Για να αποτραπεί το διαβόητο shutdown, η πρόταση νόμου που προβλέπει τη χρηματοδότηση του κράτους μέχρι το 2019 θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί ως τα μεσάνυχτα από τη Γερουσία, τη Βουλή των Αροσώπων και να σταλεί στον πρόεδρο τόναλντ προς επικύρωση.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση