Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια
ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια

Μεγάλη πυρκγιά πειλεί στην Καλιφόρνια και υποχρέωσε τις αρχές να κλείσουν τμήματα αυτοκινητοδρόμων σε μια τουριστική ζώνη των ακτών του Ειρηνικού, ανάμεσα στο Μαλιμπού και τη Σάντα Μπάρα. Σχεδόν 600 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες κοντά στο Σολίμαρ Μπιτς, ένα θέρετρο της νότιας Καλιφόρνιας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της κομητείας Βεντούρα.

“Η φωτιά ενισχύεται από τους ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους και απειλεί αυτή τη στιγμή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μονάδες φυσικού αερίου και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και σιδηροδρομικές ” ανέφερε στον ιστότοπό της η κομητεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταστραφεί , ούτε έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, ο Μάικ Λίντμπερι, είπε ότι περίοπυ 30 κατοικίες απειλούνται από την πυρκαγιά που μαίνεται σε μια ζώνη όπου βρίσκονται πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και ι αγωγοί.

Ένα τμήμα του περίφημου, παραλιακού Αυτοκινητοδρόμου του Ειρηνικού παραμένει κλειστό ενώ σε δύο σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία και σε έναν άλλο μεγάλο δρόμο, τον 101 Φρίγουεϊ. Οι του Σολίμαρ Μπιτς καθώς και οι τουρίστες έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μετακινηθούν προς τα βόρεια. Οι αρχές συνέστησαν επίσης σε όσους μένουν στη γειτονική Φαρία Μπιτς να φύγουν. Ο άνοιξε ένα καταφύγιο για να τους φιλοξενήσει προσωρινά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση