Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια
ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια

Μεγάλη απειλεί υποδομές στην και υποχρέωσε τις αρχές να κλείσουν αυτοκινητοδρόμων σε μια τουριστική ζώνη των ακτών του Ειρηνικού, ανάμεσα στο Μαλιμπού και τη Σάντα Μπάρμπαρα. Σχεδόν 600 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις κοντά στο Σολίμαρ Μπιτς, ένα θέρετρο της νότιας Καλιφόρνιας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της κομητείας Βεντούρα.

“Η ενισχύεται από τους ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους και απειλεί αυτή τη στιγμή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μονάδες φυσικού αερίου και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και σιδηροδρομικές υποδομές” ανέφερε στον ιστότοπό της η κομητεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταστραφεί σπίτια, ούτε έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, ο Μάικ Λίντμπερι, είπε ότι περίοπυ 30 κατοικίες απειλούνται από την που μαίνεται σε μια ζώνη όπου βρίσκονται πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και υπόγειοι αγωγοί.

Ένα τμήμα του περίφημου, παραλιακού Αυτοκινητοδρόμου του Ειρηνικού παραμένει κλειστό ενώ σε δύο σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία και σε έναν άλλο μεγάλο δρόμο, τον 101 Φρίγουεϊ. Οι του Σολίμαρ Μπιτς καθώς και οι τουρίστες έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μετακινηθούν προς τα βόρεια. Οι αρχές συνέστησαν επίσης σε όσους μένουν στη γειτονική Φαρία Μπιτς να φύγουν. Ο άνοιξε ένα καταφύγιο για να τους φιλοξενήσει προσωρινά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ» #ΛατομείοΣυκής - https://t.co/TqVVHJabdP -

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

"Αλιεύοντας" την είδηση