Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Μακελειό με πολλά ερωτήματα στο Σαν Μπερναντίνο
ΗΠΑ: Μακελειό με πολλά ερωτήματα στο Σαν Μπερναντίνο

ΗΠΑ: Μακελειό με πολλά ερωτήματα στο Σαν Μπερναντίνο

Αγνωστο παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, χλμ. ανατολικά του Λος Αντζελες, το βράδυ της Τετάρτης, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 17, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δύο ύποπτοι ως δράστες του φονικού, ο Αμερικανός πολίτης Σαγέντ Ριζουάν Φαρούκ, 28 ετών και η Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών, που αργότερα έπεσαν νεκροί κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την , εισέβαλαν πάνοπλοι φορώντας στολές παραλλαγής σε που γινόταν στο Inland Regional Center, κέντρο παροχής υπηρεσιών σε άτομα με ειδικές ανάγκες, όπου εργαζόταν ο Φαρούκ ως επιθεωρητής, και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των συγκεντρωμένων. Οι δύο ένοπλοι, προτού διαφύγουν με ένα μαύρο αυτοκίνητο, τοποθέτησαν στο σημείο του φονικού τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς. Αργά το απόγευμα το όχημα εντοπίστηκε και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την οι δύο ένοπλοι έπεσαν νεκροί. Λίγο πριν από την επίθεση ο Φαρούκ, ο οποίος σύμφωνα με τον πατέρα του ήταν ευσεβής μουσουλμάνος, είχε παρευρεθεί στο πάρτι των εργαζομένων στο κέντρο, από όπου έφυγε εμφανώς οργισμένος για να επιστρέψει πάνοπλος με τη σύζυγό του, για την οποία δεν έχουν δοθεί πληροφορίες στη δημοσιότητα. Λίγο νωρίτερα, το ζευγάρι άφησε το έξι μηνών μωρό του στη μητέρα του Φαρούκ, λέγοντάς της ότι πηγαίνουν να επισκεφθούν κάποιο γιατρό.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο, Τζάροντ Μπουργκουάν, δήλωσε ότι είναι προφανές ότι οι δύο δράστες είχαν οργανωμένο , ενώ τα όπλα τους είχαν αγοραστεί νομίμως στις .

Εκπληκτοι από τις εξελίξεις δήλωναν χθες οι συγγενείς του Φαρούκ. Ο γαμπρός του, Φαρχάν Χαν, δήλωσε σε Τύπου που οργανώθηκε από το Κέντρο Αμερικανομουσουλμανικών Σχέσεων: «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα γιατί να κάνει κάτι τέτοιο». Αλλά και οι συνεργάτες του δήλωναν ότι με έκπληξη άκουσαν το όνομα του Φαρούκ να εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς επρόκειτο για έναν ήσυχο και ευγενικό άνθρωπο που δεν έμοιαζε να κρατάει κακία σε κανέναν. Σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, ο Φαρούκ είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη και επέστρεψε στις παντρεμένος με τη γυναίκα του, την οποία γνώρισε στο . Αλλωστε ήταν εγγεγραμμένος σε τουλάχιστον δύο ιστοσελίδες γνωριμιών. Σε μία από αυτές περιέγραφε τον εαυτό του ως «θρησκευόμενο αλλά από σύγχρονη οικογένεια», ενώ στα χόμπι του περιελάμβανε την ανάγνωση θρησκευτικών βιβλίων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση