Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ – Φέργκιουσον: Πυροβολισμοί στην επέτειο της δολοφονίας του Μ. Μπράουν
ΗΠΑ – Φέργκιουσον: Πυροβολισμοί στην επέτειο της δολοφονίας του Μ. Μπράουν

ΗΠΑ – Φέργκιουσον: Πυροβολισμοί στην επέτειο της δολοφονίας του Μ. Μπράουν

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Φέργκιουσον κατά τη διάρκεια της ς εκατοντάδων ανθρώπων στη μνήμη του 18χρονου, άοπλου μαύρου, Μάικλ Μπράουν, έναν ακριβώς χρόνο μετά τον φόνο του από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον, κατά του οποίου δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η ξεκίνησε από τον τόπο του φόνου και κατευθυνόταν προς την , όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή, όταν έπεσαν οι .

Δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευσή τους, ούτε εάν υπάρχουν τραυματισμοί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεν Λούις Τζον Μπελμάρ δήλωσε οργισμένος με το συμβάν που αμαύρωσε τις εκ μνήμης . “Αυτό είναι το είδος του συμβάντος που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Είναι θλιβερό. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον κόσμο όσο πιο ασφαλή γίνεται”.

Η πορεία διακόπηκε μετά τους πυροβολισμούς και αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έσπευσαν προς την περιοχή πίσω από την στα περίχωρα του Φέργκιουσον.

Ο του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου 2014 προκάλεσε κατακραυγή για τη μεταχείριση που επιφυλάσσει η αστυνομία των στα μέλη των μειονοτήτων και εκ διαμαρτυρίας οργανώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Έκτοτε πολλοί ακόμη μαύροι έχουν σκοτωθεί από αστυνομικούς σε πόλεις των , ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, το Σινσινάτι, η Βαλτιμόρη και το Αρλινγκτον του Τέξας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση