Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Επικυρώθηκε το Obamacare από το Ανώτατο Δικαστήριο
ΗΠΑ: Επικυρώθηκε το Obamacare από το Ανώτατο Δικαστήριο

ΗΠΑ: Επικυρώθηκε το Obamacare από το Ανώτατο Δικαστήριο

O πρόεδρος των χαιρέτισε την Πέμπτη την του Ανώτατου Δικαστηρίου με την οποία επικύρωσε τη μεταρρύθμισή του για το σύστημα υγειονομικής ασφάλισης του 2010 και υποστήριξε ότι ο νόμος έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και δε μπορεί πλέον να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

«Σήμερα, έπειτα από 50 ψηφοφορίες στο Κογκρέσο με στόχο την κατάργηση ή την αποδυνάμωση αυτού του νόμου, έπειτα από μία αμφιλεγόμενη προεδρική εκλογική αναμέτρηση με κεντρικό ζήτημα τη διατήρηση ή την ακύρωση του νόμου, έπειτα από μια σειρά διαδικασιών ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο νόμος θα παραμείνει σε ισχύ» τόνισε ο σε που εκφώνησε στο Λευκό Οίκο.

«Αυτός ο νόμος λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και προέτρεψε τους αντιπάλους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να σταματήσουν να επιτίθενται εναντίον του Obamacare για πολιτικούς λόγους.

«Εμείς δεν πρέπει να ακυρώσουμε αυτό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Αμερικής και η μεγαλύτερή μου ελπίδα είναι αντί να ξεκινάμε εκ νέου μάχες που έχουν ήδη αποφασιστεί επανειλημμένα, θα μπορέσω να εργαστώ από κοινού με τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς με στόχο να πάμε μπροστά» προσέθεσε ο Ομπάμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση