Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Διάταγμα για νέες κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται σε συναλλαγές με τη Β. Κορέα
ΗΠΑ: Διάταγμα για νέες κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται σε συναλλαγές με τη Β. Κορέα

ΗΠΑ: Διάταγμα για νέες κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται σε συναλλαγές με τη Β. Κορέα

Την υπογρφή ενός εκτελεστικού διτάγματος που επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να εντείνει τις κυρώσεις ενάντια σε άτομα και επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο οντότητες να υποστηρίζουν οικονομικά το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντ. .

Ο , πριν από μια συνάντησή του με τους ηγέτες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι η κεντρική της Κίνας διέταξε τις κινεζικές να σταματήσουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με το απομονωμένο κράτος, ενώ επισήμανε ότι οι νέες κυρώσεις θα κόψουν πηγές εσόδων που χρηματοδοτούν τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να αναπτύξει τα οπλικά της συστήματα.

Παράλληλα είπε ότι τα νέα μέτρα στοχεύουν επίσης να πλήξουν τις και τα δίκτυα της Πιονγιάνγκ.

Τομείς όπως η υφαντουργία, αλιεία, τεχνολογία πληροφοριών και µεταποιητικές βιοµηχανίες, είναι ανάμεσα σε αυτές που οι ΗΠΑ στοχεύουν να πλήξουν.

Οι νέες κυρώσεις δίνουν τη διακριτική ευχέρεια στο υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει κυρώσεις σε αλλοδαπές που πραγματοποιούν συναλλαγές που σχετίζονται με με τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση