Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ
ΗΠΑ: Διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη εναντίον του Ντόναλντ , καταγγέλλοντας τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, σύμφωνα με τους ίδιους, που επιδεικνύει ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού τος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Ντόναλντ , φύγε, ρατσιστή, σεξιστή, πολέμιε των ομοφυλοφίλων» φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Κολόμπους Σάιρκλ, σε κοντινή απόσταση από τους ουρανοξύστες Τραμπ στη Νέα Υόρκη, υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

 «Οι λευκοί είναι ο λόγος για τον οποίο ο Τραμπ βρίσκεται εδώ σήμερα. Είναι η σιωπή μας, η έλλειψη ενδιαφέροντός μας, η αδι που οδήγησαν σε αυτό. Εάν οι λευκοί και γυναίκες, όλοι εκείνοι που δεν συμφωνούν με τον Τραμπ δεν λάβουν θέση σήμερα, είμαστε το ίδιο ένοχοι με εκείνους που ψηφίζουν τον Τραμπ» εξήγησε στο αλλικό Πρακτορείο ο Πάτρικ Ουάλντο, ιστορικός στο επάγγελμα, ηλικίας 31 ετών.

«Είναι ρατσιστής, σεξιστής, ομοφοβικός, ισλαμοφοβικός, ξενοφοβικός, είναι ένας φασίστας. Αυτό θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον των ΗΠΑ» τόνισε ο διαδηλωτής αναφέροντας μια «κατάσταση όπως εκείνη στη ερμανία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν το θέλω αυτό να συμβεί στην χ μου».

Στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές πολλοί συνέδεαν την εικόνα του Τραμπ με εκείνη του .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση