Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Αστυνομικός που είχε ανοίξει πυρ εναντίον εφήβων καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση
ΗΠΑ: Αστυνομικός που είχε ανοίξει πυρ εναντίον εφήβων καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

ΗΠΑ: Αστυνομικός που είχε ανοίξει πυρ εναντίον εφήβων καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

Ένας στο , την πόλη των βόρειων που έχουν σημαδέψει πολλά αστυνομικής βαρβαρότητας, καταδικάστηκε τη Δευτέρα να εκτίσει πέντε χρόνια φυλάκιση διότι άνοιξε πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πέντε έφηβοι, γνωστοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη που ένας αυτής της πόλης, στην πολιτεία Ιλινόι, καταδικάζεται να εκτίσει ποινή φυλάκισης επειδή άνοιξε πυρ κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Μάρκο Προάνο κρίθηκε ένοχος τον Αύγουστο. Αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες για των αστικών δικαιωμάτων βάσει της ομοσπονδιακής ς. Ο αστυνομικός είχε πυροβολήσει δεκαέξι φορές εναντίον ενός αυτοκινήτου γεμάτου έφηβους ενώ αυτό έκανε όπισθεν το 2013, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τους δύο από αυτούς.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.
Ανακοινώνοντας την ποινή τη Δευτέρα, ο τόνισε ότι του προκαλεί ανησυχία η άρνηση του αστυνομικού να παραδεχθεί ότι διέπραξε έγκλημα, ανέφεραν ΜΜΕ.

Ο Προάνο, ο οποίος παραμένει ακόμη στις τάξεις της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης, υποστήριξε πως πυροβόλησε επειδή ήθελε να προστατεύσει έναν από τους έφηβους, που κρατιόταν από το παράθυρο του αυτοκινήτου όταν αυτό άρχισε ξαφνικά να κάνει όπισθεν, σύμφωνα με την εφ Chicago Sun-Times.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση