Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τη μεταφορά μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών σε συγκεκριμένες πτήσεις
Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τη μεταφορά μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών σε συγκεκριμένες πτήσεις

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τη μεταφορά μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών σε συγκεκριμένες πτήσεις

Οι μερικνικές αρχές προγραμματίζουν την απαγόρευση μεταφοράς μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών από σε αεροσκαφών, που πραγματοποιούν ορισμένες πτήσεις από το , ως απάντηση σε αδιευκρίνιστο τρομοκρατικό κίνδυνο, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters χθες.

Ο νέος κανονισμός αναμένεται να ανακοινωθεί το νωρίτερο σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security), είπαν οι αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι η απόφαση βρισκόταν υπό συζήτηση από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση έμαθε περί κάποιας απειλής εδώ και μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με πηγή, ο κανονισμός θα συμπεριλάβει περίπου δέκα ξένες αεροπορικές εταιρείες. Άλλος αξιωματούχος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε αναφορά του πρακτορείου Associated Press ότι η απαγόρευση θα επηρεάσει 10 αεροδρόμια σε οκτώ χώρες στη Μέση και τη Βόρεια . ωρίτερα, το Reuters είχε ανακοινώσει ότι η απαγόρευση θα περιλαμβάνει αεροπορικές εταιρείες που εδρεύουν στην Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία. Οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν τις άλλες χώρες.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι καμία αμερικανική εταιρεία δεν θα επηρεαστεί από την απαγόρευση, η οποία περιλαμβάνει συσκευές μεγαλύτερες από τηλέφωνο, και καμία από τις αμερικανικές εταιρείες δεν ταξιδεύει με απ' ευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα αεροδρόμια που επηρεάζονται. Οι θα επιτρέπεται να μεταφέρουν τις μεγαλύτερες συσκευές – όπως τάμπλετ, φορητές συσκευές για DVD, φορητούς υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές – στις αποσκευές που παραδίδονται στο αεροδρόμιο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση