Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος έπληξε την Αλαμπάμα
ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος έπληξε την Αλαμπάμα

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος έπληξε την Αλαμπάμα

Τουλάχιστον 23 νεκροί, τεράστιες καταστροφές

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε περιοχή στην Πολιτεία Αλαμπάμα, στις νότιες ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η τοπική .

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται και παιδιά.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε 23 επιβεβαιωμένους νεκρούς», δήλωσε ο Τζέι Τζόουνς, ο σερίφης της Κομητείας Λι, στην ανατολική Αλαμπάμα, κοντά στα σύνορα της Πολιτείας αυτής με την Τζόρτζια.

Embedded video
Πολλοί ακόμη της πληγείσας περιοχής αγνοούνται, ενώ αρκετοί χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, ορισμένοι με «πολύ βαριά τραύματα», ενημέρωσε ο σερίφης, ο οποίος εκφράστηκε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στο δίκτυο του CBS.

Σύμφωνα με τον σερίφη Τζόουνς, ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε ολόκληρα χιλιόμετρα κατοικημένων περιοχών, προκαλώντας «καταστροφικές» ζημιές σε μια ακτίνα 400 μέτρων κατά μήκος της πορείας του.

Ο σερίφης έκανε λόγο για μόνο έναν ανεμοστρόβιλο. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένα αμερικανικά , η Κομητεία Λι χτυπήθηκε ταυτόχρονα από πολλούς ακόμη.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν θύματα και επιζώντες, καθώς πολλά και πολλές έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

«Η πρόκληση είναι ο τεράστιος όγκος των συντριμμιών εκεί όπου βρίσκονταν », εξήγησε ο Τζόουνς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Πρόσθεσε πως τα συντρίμμια είναι «περισσότερα από όσα έχει δει ποτέ».

View image on TwitterView image on Twitter

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος Ντόναλντ προέτρεψε τους κατοίκους της Αλαμπάμας και άλλων περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα να είναι «προσεκτικοί» και να φροντίσουν να είναι «ασφαλείς», τονίζοντας πως «οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες» που έπληξαν την Πολιτεία είχαν «μεγάλη σφοδρότητα», ενώ προειδοποίησε μπορεί «να έρχονται κι άλλα». «Προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών, ο Θεός να σας ευλογεί όλους!», συμπλήρωσε ο αρχηγός του Κράτους.

Η κυβερνήτρια της Αλαμπάμας Κέι Άιβι προειδοποίησε τους κατοίκους μέσω Twitter ότι ενδέχεται κι άλλα ακραία να εκδηλωθούν στην Πολιτεία και πρόσθεσε ότι εργάζεται για να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες που επλήγησαν.

Η διεύθυνση των σχολείων της Κομητείας Λι ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10.000 πελάτες να μείνουν χωρίς ρεύμα, έγραψε η Μπέρμιγχαμ Νιους, επικαλούμενη της Alabama Power.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση