Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Αναβάλλεται η απόφαση Τραμπ για την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ
ΗΠΑ: Αναβάλλεται η απόφαση Τραμπ για την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Αναβάλλεται η απόφαση Τραμπ για την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ

Η πόφση του προέδρου των ΗΠΑ για την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ αναβλήθηκε και δεν θα ανακοινωθεί όπως αναμενόταν εντός ωρών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος ήταν σαφής για αυτό το θέμα από την αρχή: το ζήτημα δεν είναι το αν (σ.σ. η αμερικανική πρεσβεία θα μεταφερθεί από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ), το ζήτημα είναι το πότε», ανέφερε ο Χόγκαν κίντλι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο εξέφρασε την «ανησυχία» του στον Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

Ο πρόεδρος της αλλίας Εμανουέλ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του τη Δευτέρα με τον αμερικανό ομόλογό του στην «ανησυχία του για την πιθανότητα οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ελιζέ.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης αυτής, «ο Εμανουέλ Μακρόν υπενθύμισε ότι το ζήτημα του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ πρέπει να διευθετηθεί στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, που θα έχουν στόχο τη δύο κρατών που θα ζουν πλάι-πλάι με ειρήνη και και την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η προεδρία της Γαλλίας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση