Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Αναβάλλεται η απόφαση Τραμπ για την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ
ΗΠΑ: Αναβάλλεται η απόφαση Τραμπ για την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Αναβάλλεται η απόφαση Τραμπ για την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την αμερικανική πρεσβεία στο αναβλήθηκε και δεν θα ανακοινωθεί όπως αναμενόταν εντός ωρών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος ήταν σαφής για αυτό το θέμα από την αρχή: το ζήτημα δεν είναι το αν (σ.σ. η αμερικανική πρεσβεία θα μεταφερθεί από το Τελ Αβίβ στην ), το ζήτημα είναι το πότε», ανέφερε ο Χόγκαν Γκίντλι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Μακρόν εξέφρασε την «ανησυχία» του στον Τραμπ για την

Ο πρόεδρος της ς αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του τη Δευτέρα με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στην «ανησυχία του για την πιθανότητα οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του κράτους του », ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ελιζέ.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης αυτής, «ο υπενθύμισε ότι το ζήτημα του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ πρέπει να διευθετηθεί στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, που θα έχουν στόχο τη δύο κρατών που θα ζουν πλάι-πλάι με ειρήνη και ασφάλεια και την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα», αναφέρει η που δημοσιοποίησε η προεδρία της ς.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση