Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου
Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου

Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου

Η Ημέρα της Ευρώπης 2020 εορτάζεται κάτω από πολύ εξαιρετικές συνθήκες σε όλα τα κράτη μέλη, καθώς η Ευρώπη μάχεται εναντίον της κρίσης του κορονοϊού σε όλα τα μέτωπα. Φέτος, η Ημέρα της Ευρώπης σηματοδοτεί σημαντικά ορόσημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: την 70ή επέτειο από τη Διακήρυξη Σουμάν και την 25η επέτειο από την προσχώρηση της ς, της Φινλανδίας και της ς στην ΕΕ. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα γιορτάσουν την ημέρα αυτή τιμώντας την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ενότητα μέσω μιας διαδικτυακής καμπάνιας.

Ενόψει της 9ης Μαΐου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Ο στόχος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Στην αρχή της κρίσης, η αλληλεγγύη δοκιμάστηκε. Μετά όμως αρχίσαμε να μοιραζόμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο: έμπρακτη αλληλεγγύη. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να συνεχιστεί».

 Την Ημέρα της Ευρώπης, η πρόεδρος και οι επίτροποι θα είναι ενεργοί και θα έρθουν σε επαφή με τους Ευρωπαίους μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (#EuropeDay), διαδικτυακών σεμιναρίων, συζητήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης και της παρουσίας τους στα έντυπα και οπτικοακουστικά μέσα.

Ο εκτελεστικός αρόεδρος Τίμερμανς, ο ύπατος εκπρόσωπος Μπορέλ, οι αρόεδροι Σέφτσοβιτς και Σούιτσα και οι επίτροποι καμπριέλΜπρετόν και Βαλεάν θα διεξαγάγουν διαλόγους με τους σχετικά με σημαντικές στιγμές της ευρωπαϊκής ολος και τις μελλοντικές προοπτικές της Ευρώπης. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Ενόψει της Ημέρας της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα απονέμει και το «Βραβείο Jan Amos Comenius για διδασκαλία υψηλής ποιότητας σχετικά με την ». Το βραβείο απονέμεται σε 22 σχολεία δευτεροβάθμιας ς από όλη την Ευρώπη που διδάσκουν για την με δημιουργικό τρόπο. Αναδεικνύει τη σημασία της διδασκαλίας και της απόκτησης γνώσεων για την ΕΕ με ελκυστικό τρόπο. 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση