Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου
Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου

Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου

Η Ημέρα της Ευρώπης 2020 εορτάζεται κάτω από πολύ εξαιρετικές συνθήκες σε όλα τα μέλη, καθώς η Ευρώπη μάχεται εναντίον της κρίσης του κορονοϊού σε όλα τα μέτωπα. Φέτος, η Ημέρα της Ευρώπης σηματοδοτεί σημαντικά ορόσημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: την 70ή επέτειο από τη Διακήρυξη Σουμάν και την 25η επέτειο από την προσχώρηση της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην ΕΕ. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα γιορτάσουν την ημέρα αυτή τιμώντας την ευρωπαϊκή και ενότητα μέσω μιας διαδικτυακής καμπάνιας.

Ενόψει της 9ης Μαΐου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα , δήλωσε σχετικά: «Ο στόχος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Στην αρχή της κρίσης, η δοκιμάστηκε. Μετά όμως αρχίσαμε να μοιραζόμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο: έμπρακτη . Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να συνεχιστεί».

 Την Ημέρα της Ευρώπης, η πρόεδρος και οι επίτροποι θα είναι ενεργοί και θα έρθουν σε επαφή με τους Ευρωπαίους μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (#EuropeDay), διαδικτυακών σεμιναρίων, συζητήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης και της παρουσίας τους στα έντυπα και .

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Τίμερμανς, ο ύπατος εκπρόσωπος Μπορέλ, οι αντιπρόεδροι Σέφτσοβιτς και Σούιτσα και οι επίτροποι ΓκαμπριέλΜπρετόν και Βαλεάν θα διεξαγάγουν διαλόγους με τους πολίτες σχετικά με σημαντικές στιγμές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τις μελλοντικές προοπτικές της Ευρώπης. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Ενόψει της Ημέρας της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα απονέμει και το « Jan Amos Comenius για διδασκαλία υψηλής ποιότητας σχετικά με την ». Το απονέμεται σε 22 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη που διδάσκουν για την με δημιουργικό τρόπο. Αναδεικνύει τη σημασία της διδασκαλίας και της απόκτησης γνώσεων για την ΕΕ με ελκυστικό τρόπο. 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

"Αλιεύοντας" την είδηση