Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εικοσιτέσσερις νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη
Εικοσιτέσσερις νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Εικοσιτέσσερις νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Βαγδάτη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 24 τουλάχιστον ανθρώπων, σύμφωνα με το Reuters.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου που επικαλείται αστυνομικές και ιατρικές , αναφέρει ότι έντεκα από τα σκοτώθηκαν στην περιοχή Χαμπίγια, εκεί όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαν χάσει την ζωή τους ακόμα 70 άνθρωποι από έ παγιδευμένου φορτηγού.

«Στη σιιτική συνοικία Χαμπιμπίγια, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη κοντά σε υπαίθρια έκθεση αυτοκινήτων» αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

«Σύμφωνα με την έρευνα, που βασίστηκε στο υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, ένας άνδρας στάθμευσε ένα λευκό αυτοκίνητο και κρύφτηκε σε ένα περίπτερο που προσφερόταν τσάι λίγο πιο πέρα. Πέντε λεπτά αργότερα το όχημα εξερράγη» δήλωσε ο Μουρτάτα Αμπίντ Άλι στο σημείο της ς, στην οποία τραυματίστηκαν επίσης 35 άνθρωποι.

Η συνοικία Χαμπιμπίγια βρίσκεται κοντά στο Σαντρ , όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι σε μία με παγιδευμένο με φορτηγό την Πέμπτη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 7 τραυματίστηκαν σε μία βομβιστική επίθεση εναντίον συνεργείων αυτοκινήτων στο Τάτζι στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης.

Οι εκρήξεις που συντάραξαν πολυσύχναστους εμπορικούς ς και αγορές στο Τζισρ Ντιγιάλα, το Μανταέν και το Ισκάν στοίχισαν την ζωή σε 7 ανθρώπους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση