Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το ΙΚ πίσω από τις έξι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία
Το ΙΚ πίσω από τις έξι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία

Το ΙΚ πίσω από τις έξι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία

Το Ισλμικό Κράτος νέλαβε την ευθύνη για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έπληξαν περιοχές της ς, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 48 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ανέφερε το πρακτορείο Amaq, προπαγανδιστικό όργανο της οργάνωσης.

Όπως τονίζει το πρακτορείο, τζιχαντιστές της οργάνωσης ήταν υπεύθυνοι για “μια σειρά ταυτόχρονων επιθέσεων” σε περιοχές που ελέγχονται από κυβερνητικές δυνάμεις, είτε από κούρδους πολιτοφύλακες στην Δαμασκό, την Ταρτούς (παράκτια επαρχία), την (στα κεντρικά της χώρας) και την Χάσακα (στα βορειοανατολικά).

Οι είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 48 νεκρούς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Στην Ταρτούς, προπύργιο του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δύο βομβιστικές επιθέσεις με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες και με έναν βομβιστή–καμικάζι έπληξαν μια περιοχή κοντά στην γέφυρα Αρζούνα στην είσοδο της πόλης. Ο βομβιστής–καμικάζι πυροδότησε την ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε όταν συγκεντρώθηκε κόσμος για να βοηθήσει τους από την πρώτη επίθεση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Αποτέλεσμα των εκρήξεων ήταν τουλάχιστον 35 νεκροί.

Στα βορειοανατολικά, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στο της πόλης Χάσακα σε ένα σημείο ελέγχου από επίθεση βομβιστή-καμικάζι που επέβαινε σε , μια περιοχή που ελέγχεται κυρίως από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, έξι από τα οχτώ θύματα ήταν μέλη της κουρδικής δύναμης ασφαλείας, γνωστής ως Ασαγίς.

Στη , μια με αυτοκίνητο σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, τραυματίζοντας παράλληλα άλλους επτά, σύμφωνα με το SANA. Η επίθεση σημειώθηκε στην είσοδο της Ζάχρα, μιας γειτονιάς της πόλης όπου κατοικούν κυρίως Αλαουίτες.

Μια άλλη έκρηξη σημειώθηκε σε έναν δρόμο στα δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, τραυματίζοντας τρεις, ανέφερε το πρακτορείο.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση