Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το ΙΚ πίσω από τις έξι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία
Το ΙΚ πίσω από τις έξι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία

Το ΙΚ πίσω από τις έξι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία

Το Ισλμικό Κράτος νέλαβε την ευθύνη για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έπληξαν περιοχές της ς, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 48 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ανέφερε το πρακτορείο Amaq, προπαγανδιστικό όργανο της οργάνωσης.

Όπως τονίζει το πρακτορείο, τζιχαντιστές της οργάνωσης ήταν υπεύθυνοι για “μια σειρά ταυτόχρονων επιθέσεων” σε περιοχές που ελέγχονται από κυβερνητικές δυνάμεις, είτε από κούρδους πολιτοφύλακες στην Δαμασκό, την Ταρτούς (παράκτια επαρχία), την Χομς (στα κεντρικά της χώρας) και την Χάσακα (στα βορειοανατολικά).

Οι επιθέσεις είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 48 νεκρούς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Στην Ταρτούς, προπύργιο του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δύο βομβιστικές επιθέσεις με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες και με έναν βομβιστή–καμικάζι έπληξαν μια περιοχή κοντά στην γέφυρα Αρζούνα στην είσοδο της πόλης. Ο –καμικάζι πυροδότησε την ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε όταν συγκεντρώθηκε κόσμος για να βοηθήσει τους τραυματίες από την πρώτη , σύμφωνα με την κρατική . Αποτέλεσμα των εκρήξεων ήταν τουλάχιστον 35 νεκροί.

Στα βορειοανατολικά, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στο της πόλης Χάσακα σε ένα σημείο ελέγχου από βομβιστή-καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, μια περιοχή που ελέγχεται κυρίως από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, έξι από τα οχτώ τα ήταν μέλη της κουρδικής δύναμης ασφαλείας, γνωστής ως Ασαγίς.

Στη Χομς, μια βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, τραυματίζοντας παράλληλα άλλους επτά, σύμφωνα με το SANA. Η επίθεση σημειώθηκε στην είσοδο της Ζάχρα, μιας γειτονιάς της πόλης όπου κατοικούν κυρίως Αλαουίτες.

Μια άλλη έ σημειώθηκε σε έναν δρόμο στα δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, τραυματίζοντας τρεις, ανέφερε το πρακτορείο.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση