Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ηγέτες 50 μουσουλμανικών κρατών: Ο Τραμπ καλλιεργεί τον «εξτρεμισμό και την τρομοκρατία»
Ηγέτες 50 μουσουλμανικών κρατών: Ο Τραμπ καλλιεργεί τον «εξτρεμισμό και την τρομοκρατία»

Ηγέτες 50 μουσουλμανικών κρατών: Ο Τραμπ καλλιεργεί τον «εξτρεμισμό και την τρομοκρατία»

Οι ηγέτες περισσότερων πό 50 μουσουλμνικών χωρών που συμμετείχαν σε σύνοδο κορυφής στην κάλεσαν σήμερα τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ενός παλαιστινιακού κράτους, αντιδρώντας στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερή ως πρωτεύουσα του .

«Ανακηρύσσουμε την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης και καλούμε τις άλλες χώρες να αναγνωρίσουν το της Παλαιστίνης και την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως κατεχόμενη πρωτεύουσά του», ανέφεραν οι μουσουλμάνοι ηγέτες σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξήχθη στην .

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε σθεναρά την ανεύθυνη, παράνομη και μονομερή απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως δήθεν πρωτεύουσα του . Θεωρούμε αυτή την απόφαση άκυρη και μη γενόμενη», προσθέτουν.

Εκτιμούν επίσης πως η απόφαση του Τραμπ καλλιεργεί τον «εξτρεμισμό και την τρομοκρατία».

Είναι «μια εσκεμμένη υπονόμευση όλων των προσπαθειών που αποσκοπούν στην επίτευξη ς, καλλιεργεί τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία και απειλεί την παγκόσμια και ασφάλεια», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση