Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υεμένη: Τουλάχιστον 17 άμαχοι σκοτώθηκαν από νάρκες
Υεμένη: Τουλάχιστον 17 άμαχοι σκοτώθηκαν από νάρκες

Υεμένη: Τουλάχιστον 17 άμαχοι σκοτώθηκαν από νάρκες

Δεκαεπτά άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε 24 ώρες από εκρήξεις ναρκών που είχαν τοποθετήσει σιίτες αντάρτες καθώς αποχωρούσαν από την επαρχία Λαχζ της ς, δήλωσαν χθες Παρασκευή στον στρατό της χώρας.

Στην πλειονότητά τους οι πολίτες έπεσαν σε νάρκες όταν επέστρεψαν στα α τους, ειδικά στην αλ Χούτα, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Οι αντάρτες τράπηκαν σε φυγή όταν δυνάμεις πιστές στον εξόριστο πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι ανακατέλαβαν με της Λαχζ.

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο Χάντι έχουν τελευταία ανακτήσει την πρωτοβουλία στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους εδάφη αφού ανακατέλαβαν στα μέσα του Ιουλίου το Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Εξάλλου ένα πολιτικό αεροσκάφος της εταιρείας Yemenia προσγειώθηκε χθες Παρασκευή στο του Άντεν από το Τζιμπουτί, μεταφέροντας 180 υπηκόους της ς που επαναπατρίστηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του αεροδρομίου Τάρεκ Άμπντου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έφθασε στο Άντεν προχθές Πέμπτη μεταφέροντας εξοπλισμό για να επισκευαστεί και να τεθεί ξανά σε πλήρη λειτουργία το , το οποίο είχε εν μέρει καταστραφεί από τις μάχες.

Παράλληλα, ένας Σαουδάραβας που ανήκε στο σώμα της ς Φρουράς σκοτώθηκε στο νότιο τμήμα της χώρας από μια οβίδα η οποία εβλήθη από την Υεμένη, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση