Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιδρύθηκε η πρώτη Κοινότητα Ελλήνων στην ΠΓΔΜ
Ιδρύθηκε η πρώτη Κοινότητα Ελλήνων στην ΠΓΔΜ

Ιδρύθηκε η πρώτη Κοινότητα Ελλήνων στην ΠΓΔΜ

πολίτες που ζουν κι εργάζοντι στην ΠΔΜ προχώρησαν στην ίδρυση Κοινότητας Ελλήνων, την πρώτη του είδους αυτού στη χώρα.

Η Κοινότητα Ελλήνων, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων, παρουσίασε το πλαίσιο λειτουργίας της, το οποίο σχετίζεται με δραστηριότητες από τον χώρο του πολιτισμού και με επιμορφωτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος της νεοσύστατης Κοινότητας Ελλήνων ίκος Φραγκόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι σχέσεις μεταξύ των πολιτών της Ελλάδας και της ΠΔΜ μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, προς όφελος των ίδιων και πρόσθεσε ότι φιλοδοξία της Κοινότητας είναι να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή, με πνεύμα θετικό και δημιουργικό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο της Ελλάδας στα Σκόπια Θεοχάρης Λαλάκος, ο οποίος σημείωσε ότι έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία μίας Κοινότητας Ελλήνων στη χώρα, η οποία, όπως και όλες οι άλλες Κοινότητες Ελλήνων σε άλλες χώρες με τους ίδιους σκοπούς, θα είναι σε θέση να συμβάλει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής ς, να αναλάβει δράσεις κοινωνικής υποστήριξης και να διατελέσει επιμορφωτικό έργο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες που ζουν και εργάζονται στην ΠΓΔΜ, εκπρόσωποι ελληνικών και τοπικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι πρεσβειών άλλων χωρών στα Σκόπια, και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Η εκδήλωση αυτή της Κοινότητας Ελλήνων στα Σκόπια έλαβε μεγάλη από τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, τα οποία προέβησαν σε εκτενείς αναφορές.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση