Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα
Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα

Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα

Ενώ μαίνονται οι μάχες σε πολλά μέτωπα του συριακού εμφυλίου πολέμου, οι τζιχαντιστές του ISIS γέμισαν για μία ακόμη φορά με αίμα και φρίκη τις τηλεοπτικές οθόνες όλου του κόσμου, με τη δημοσιο της ς 25 ανδρών του κυβερνητικού στρατού στην ιστορική Παλμύρα. Το ιδιαζόντως ειδεχθές στοιχείο της ομαδικής αυτής ς ήταν ότι οι τζιχαντιστές ανάγκασαν ανήλικα να πατήσουν τη σκανδάλη.

Το Σάββατο, το ISIS ανήρτησε στο βίντεο όπου απεικονίζεται η εκτέλεση των 25 Σύρων στρατιωτών στο αρχαίο, ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Παλμύρας.

Αρχικά, οι στρατιώτες μεταφέρονται με ημι, από τη διαβόητη φυλακή Ταντμούρ, στο αμφιθέατρο. Εκεί, πυροβολούνται στο κεφάλι από ανήλικα και εφήβους που φορούσαν στρατιωτικές στολές, με μια τεράστια μαύρη του ISIS να κυματίζει πίσω από τις πλάτες τους. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την εκτέλεση. Η Παλμύρα, με τα σπουδαία μνημεία της από τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρό, έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών στις 21 Μαΐου, όταν αποσύρθηκαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού, οι οποίες την υπερασπίζονταν. Eντονη παραμένει η διεθνής ανησυχία για τον κίνδυνο καταστροφής των μνημείων, τα οποία περιλαμβάνονται στους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση