Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα
Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα

Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα

Ενώ μαίνονται οι μάχες σε πολλά του συριακού εμφυλίου πολέμου, οι του ISIS γέμισαν για μία ακόμη φορά με αίμα και φρίκη τις τηλεοπτικές οθόνες όλου του κόσμου, με τη δημοσιοποίηση της εκτέλεσης 25 ανδρών του κυβερνητικού στρατού στην ιστορική . Το ιδιαζόντως ειδεχθές στοιχείο της ομαδικής αυτής εκτέλεσης ήταν ότι οι ανάγκασαν ανήλικα παιδιά να πατήσουν τη σκανδάλη.

Το Σάββατο, το ISIS ανήρτησε στο Διαδίκτυο βίντεο όπου απεικονίζεται η εκτέλεση των 25 Σύρων στρατιωτών στο αρχαίο, ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Παλμύρας.

Αρχικά, οι στρατιώτες μεταφέρονται με ημιφορτηγά, από τη διαβόητη Ταντμούρ, στο αμφιθέατρο. Εκεί, πυροβολούνται στο από ανήλικα παιδιά και εφήβους που φορούσαν στρατιωτικές στολές, με μια τεράστια μαύρη σημαία του ISIS να κυματίζει πίσω από τις πλάτες τους. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την εκτέλεση. Η , με τα σπουδαία μνημεία της από τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών στις 21 Μαΐου, όταν αποσύρθηκαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού, οι οποίες την υπερασπίζονταν. Eντονη παραμένει η διεθνής ανησυχία για τον κίνδυνο καταστροφής των μνημείων, τα οποία περιλαμβάνονται στους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζητούν άμεση στήριξη αγροτών, επιχειρήσεων και εργαζομένων στον αγροδιατροφικό τομέα - https://t.co/4HqwWib6OA -

  • Πάσχοντες από αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να «βοηθήσουν» άθελά τους στην εξάπλωση της πανδημίας… - https://t.co/Wca698eNoj -

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

"Αλιεύοντας" την είδηση