Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα
Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα

Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα

Ενώ μαίνονται οι μάχες σε πολλά μέτωπα του συριακού εμφυλίου πολέμου, οι τζιχαντιστές του γέμισαν για μία ακόμη φορά με και φρίκη τις τηλεοπτικές οθόνες όλου του κόσμου, με τη δημοσιοποίηση της εκτέλεσης 25 ανδρών του κυβερνητικού στρατού στην ιστορική Παλμύρα. Το ιδιαζόντως ειδεχθές στοιχείο της ομαδικής αυτής εκτέλεσης ήταν ότι οι τζιχαντιστές ανάγκασαν ανήλικα παιδιά να πατήσουν τη σκανδάλη.

Το Σάββατο, το ISIS ανήρτησε στο βίντεο όπου απεικονίζεται η εκτέλεση των 25 Σύρων στρατιωτών στο αρχαίο, ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Παλμύρας.

Αρχικά, οι στρατιώτες μεταφέρονται με ημιφορτηγά, από τη διαβόητη φυλακή Ταντμούρ, στο αμφιθέατρο. Εκεί, πυροβολούνται στο κεφάλι από ανήλικα παιδιά και εφήβους που φορούσαν στρατιωτικές στολές, με μια τεράστια μαύρη σημαία του ISIS να κυματίζει πίσω από τις πλάτες τους. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την εκτέλεση. Η Παλμύρα, με τα σπουδαία αρχαία μνημεία της από τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών στις 21 Μαΐου, όταν αποσύρθηκαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού, οι οποίες την υπερασπίζονταν. Eντονη παραμένει η διεθνής ανησυχία για τον κίνδυνο καταστροφής των μνημείων, τα οποία περιλαμβάνονται στους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

"Αλιεύοντας" την είδηση