Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα
Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα

Ειδεχθής εκτέλεση στην Παλμύρα

Ενώ μαίνονται οι μάχες σε πολλά μέτωπα του συριακού εμφυλίου πολέμου, οι τζιχαντιστές του ISIS γέμισαν για μία ακόμη φορά με και φρίκη τις τηλεοπτικές οθόνες όλου του κόσμου, με τη δημοσιοποίηση της εκτέλεσης 25 ανδρών του κυβερνητικού στρατού στην ιστορική Παλμύρα. Το ιδιαζόντως ειδεχθές στοιχείο της ομαδικής αυτής εκτέλεσης ήταν ότι οι τζιχαντιστές ανάγκασαν ανήλικα να πατήσουν τη σκανδάλη.

Το Σάββατο, το ISIS ανήρτησε στο Διαδίκτυο βίντεο όπου απεικονίζεται η των 25 Σύρων στρατιωτών στο αρχαίο, ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Παλμύρας.

Αρχικά, οι στρατιώτες μεταφέρονται με ημιφορτηγά, από τη διαβόητη φυλακή Ταντμούρ, στο αμφιθέατρο. Εκεί, πυροβολούνται στο κεφάλι από ανήλικα και εφήβους που φορούσαν στρατιωτικές στολές, με μια τεράστια μαύρη του ISIS να κυματίζει πίσω από τις πλάτες τους. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την . Η Παλμύρα, με τα σπουδαία αρχαία μνημεία της από τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών στις 21 Μαΐου, όταν αποσύρθηκαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού, οι οποίες την υπερασπίζονταν. Eντονη παραμένει η διεθνής ανησυχία για τον κίνδυνο καταστροφής των μνημείων, τα οποία περιλαμβάνονται στους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση