Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιαπωνία: Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από σεισμό 6,5 R
Ιαπωνία: Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από σεισμό 6,5 R

Ιαπωνία: Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από σεισμό 6,5 R

Τουλάχιστον εννέ νεκροί κι εκατοντάδες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού 6,5 βαθμών της κας Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοδυτική Ιαπωνία το βράδυ της Πέμπτης. Δεν αναφέρθηκαν προτα στις πολλές μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της χώρας.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Κουμαμότο, στο νησί Κιούσου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει 350 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Δεν υπήρξε προειδο για τσουνάμι, αλλά τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτίριο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πάνω από 400 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Κυόντο, περίπου 44.000 άτομα έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους ενώ πάνω από 100 μετα έχουν καταγραφεί από τον αρχικό σεισμό, ο οποίος έγινε λίγο πριν τις 9:30 μ.μ. τοπικής ώρας.

Πλάνα της δημόσιας ς NHK έδειχναν πυροσβέστες να μάχονται μια φωτιά σε κτίριο στο Μασίκι, μια κωμόπολη 34.000 ατόμων κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

«Θα κάνουμε τα πάντα δυνατά και θα συνεχίσουμε με τις διάσωσης και ανεύρεσης θυμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας», είπε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε στους δημοσιογράφους.

Πλάνα από την έδειχναν τους κατοίκους του Μασίκι, μερικοί από τους οποίους ήταν τυλιγμένοι σε κουβέρτες, να έχουν συγκεντρωθεί σε χώρους πάρκινγκ και άλλους ανοιχτούς χώρους από φόβο περισσότερων καταρρεύσεων κτιρίων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση