Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οι βρετανοί ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στη Συρία
Οι βρετανοί ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Οι βρετανοί ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Βρετανικά βομβαρδιστικά Tornado πραγματοποίησαν τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία μερικές μόνον ώρες μετά την έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία, δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

«Πραγματοποιήθηκε ένα πλήγμα στη Συρία», σημείωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα Tornado έχουν επιστρέψει στη βάση τους, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πλήγματα αυτά.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης και έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες έντονης συζήτησης, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διεύρυνσης των αεροπορικών επιδρομών της Βρετανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία εκτός από το Ιράκ, με 397 ψήφους υπέρ έναντι 223 κατά.

Εντείνουν οι ΗΠΑ τους βομβαρδισμούς

Οι έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς των πετρελαιοπηγών και διυλιστηρίων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), είπε ο υποψήφιος αναπληρωτής για θέματα ενέργειας Έϊμος Χόχστιν την Τετάρτη.
«Αυτό που βλέπετε τις τελευταίες εβδομάδες είναι μια εντεινόμενη προσέγγιση που δεν αφορά απλώς περισσότερους βομβαρδισμούς, αλλά διαφορετικούς βομβαρδισμούς,» είπε ο Χόχστιν στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της ς.

Περίπου 43% του εισοδήματος του Ισλαμικού Κράτους από το πετρέλαιο έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι , είπε ο στρατηγός Τζο τάνφορντ, επικεφαλής των επιτελείων άμυνας των ΗΠΑ, σε διαφορετική ομάδα του κογκρέσου.

Μια ομάδα από τη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται τ ο Χόχστιν στο υπουργείο Εξωτερικών συνεργάζεται με το υπουργείο Άμυνας για να προσδιορίσουν στόχους. Σε προηγούμενες επιθέσεις ενάντια στο ΙΚ, οι Ηνωμένες Πολιτείες εστιάστηκαν σε κινητά διυλιστήρια και σημεία συλλογής πετρελαίου, για να διακόψουν την εισροή χρημάτων στους τζιχαντιστές, είπε ο Χόχστιν.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει ο βομβαρδισμός πετρελαιοφόρων φορτηγών, εξήγησε, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος από το πετρέλαιο το παίρνει το ΙΚ από τα πρώτα στάδια ανεφοδιασμού. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το πετρέλαιο επίσης και για να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στην περιοχή που κατέχουν στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Χόχστιν έχει επίσης εργαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από το . Εάν η Τεχεράνη ανταποκριθεί στην πρόσφατη συμφωνία για τα πυρηνικά και αρθεί το εμπάργκο, δήλωσε, η χ θα μπορέσει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου “κατά σημαντικό ποσοστό και σχετικά γρήγορα,” αν και δεν προβλέπεται να επανέλθει στα επίπεδα εξαγωγών που είχε πριν το 2012 (2,5 εκατ. βαρέλια τη μέρα) τόσο γρήγορα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ πρότεινε τον Χόχστιν για τη θέση αναπληρωτή υπουργού τον Οκτώβριο. Για να επικυρωθεί ο διορισμός, θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτα από την επιτροπή της ς και η απόφαση να επικυρωθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας. Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι ημερομηνίες αυτές.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση