Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Η Βουλή της Βενεζουέλας αποκήρυξε τον Μαδούρο
Η Βουλή της Βενεζουέλας αποκήρυξε τον Μαδούρο

Η Βουλή της Βενεζουέλας αποκήρυξε τον Μαδούρο

Ο Νικολά ορκίστηκε την περασμένη Πέμπτη, για μια δεύτερη προεδρική στη Βενεζουέλα, εξαετούς διάρκειας. Ωστόσο, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο η εξουσία του αμφισβητείται ανοιχτά και η καρέκλα του «τρίζει».

Σήμερα, η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, ο μοναδικός θεσμός της χώρας που ελέγχεται από την , κήρυξε τον «σφετεριστή» της εξουσίας και «άκυρες» όλες τις αποφάσεις που λαμβάνουν ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του.

«Το ιστορικό έγγραφο, με το οποίο το κοινοβούλιο αναλαμβάνει τις εξουσίες με βάση τα άρθρα 233, 333 και 250 του συντάγματος, εγκρίθηκε» ανέφερε στο ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουάιντο.

Πλέον, οι βουλευτές προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους τον στρατό της χώρας, προσφέροντας προστασία στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων που θα  υποστηρίξουν μια μεταβατική κυβέρνηση αντί για τον Μαδούρο.

Επιπλέον, καλούν δεκάδες ξένες κυβερνήσεις να δεσμεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο που ελέγχονται από τον πρόεδρο της χώρας.

Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών και οι ΗΠΑ αρνούνται να τον αναγνωρίσουν ενώ , σύμφωνα με το CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουάιντο.

Μαλιστα, την περασμένη Παρασκευή το εξόριστο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας κάλεσε τον Γκουάιντο  να αναλάβει την προεδρία και ο τελευταίος έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να το πράξει, καθώς του το επιτρέπει το σύνταγμα, και ότι θα προκηρύξει νέες εκλογές.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση