Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η «βασιλική» υποδοχή του Τραμπ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ
Η «βασιλική» υποδοχή του Τραμπ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Η «βασιλική» υποδοχή του Τραμπ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Σειρά κανονιοβολισμών ήχησε στο Green Park των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και στον Πύργο του Λονδίνου, χαιρετίζοντας την 66η επέτειο από την στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ και την επίσημη του Αμερικανού προέδρου Ντοναλντ Τραμπ, τον οποίο η βασίλισσα υποδέχθηκε στην επίσημη κατοικία της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέφθασε το μεσημέρι στο π του Μπάκιγχαμ, όπου και συναντήθηκε με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι δύο τους γευματίσαν μακριά από τις κάμερες για λίγη ώρα, και έπειτα η βασίλισσα παρουσίασε στο ζεύγος μια συλλογή αντικειμένων ιδιαίτερης σημασίας για τις σχέσεις των ΗΠΑ πριν την τους στο Westminster Abbey.

Τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, υποδέχθηκαν ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα του Κόρνγουολ, Καμίλα.

Ο Τραμπ πριν ακόμη προσγειωθεί στο Λονδίνο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του δημάρχου της πόλης, Σαντίκ Καν, αποκαλώντας τον «loser» και παροτρύνοντας τον «να επικεντρωθεί στο έγκλημα στο Λονδίνο, κι όχι σε μένα».

Εκπρόσωπος του Καν απάντησε στο σχόλιο του Τραμπ λέγοντας πώς «ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το πιο αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ανά τον κόσμο ακροδεξιάς ς, που θέτει σε κίνδυνο τις θεμελιώδεις αξίες οι οποίες έχουν ορίσει τις φιλελεύθερες δημοκρατίες μας για περισσότερο από 70 χρόνια».

Η απερχόμενη Βρετανίδα πρωθυπουργός και ο Τραμπ δεν θα πραγματοποιήσουν τις τυπικές ιδιαίτερες συνομιλίες τους, αλλά θα συναντηθούν στην Ντάουνινγκ Στριτ μαζί με τις αντιπροσωπείες τους, στο πλαίσιο των διμερών επαφών, όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της ς.

Η Μέι θα συνοδεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο στην ξενάγησή του στο μουσείο των Αιθουσών Πολέμου του Τσόρτσιλ, τμήμα του Βασιλικού Πολεμικού Μουσείου.

Η επίθεση του Τραμπ στο CNN και η υποδοχή από Φαρατζ και Κόρμπιν

Επίθεση στο CNN εξαπέλυσε με το που έφθασε στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter.

«Mόλις έφθασα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι το CNN είναι η βασική πηγή ενημέρωσης από τις ΗΠΑ. Το παρακολούθησα για λίγο και το έκλεισα. Πολύ αρνητικότητα και τόσα fake news, πολύ κακά για τις ΗΠΑ. Μεγάλη πτώση στην τηλεθέαση. ιατί η ιδιοκτήτρια ATT δεν κάνει κάτι για αυτό;», δήλωσε.

Ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, παρότρυνε, μέσω Twitter, τους Βρετανούς να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ.

«Η αυριανή διαδήλωση κατά της ς του Ντόναλντ Τραμπ είναι μία ευκαιρία να σταθούμε αλληλέγγυοι με όσους βρίσκονται υπό επίθεση στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, συμπεριλαμομένου και του Σαντίκ Καν», τόνισε.

Σε αντίθετο κλίμα, κινήθηκε ο ηγέτης του κόμματος του Brexit και πρωτεργάτης της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., Νάιτζελ Φαρατζ, ο οποίος δήλωσε ότι «καθώς ο Τραμπ καταφθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την τριήμερη επίσκεψη του, έρχεται προσφέροντας μία εμπορική συμφωνία, αν τη χρειαζόμαστε, αλλά και τη χείρα βοηθείας των ΗΠΑ. Πρέπει να καλωσορίσουμε τον δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτη του ελεύθερου κόσμου»

     

    Πηγή: kathimerini.gr
    PagasitikosNews logo

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Dark Mode

      "Αλιεύοντας" την είδηση