Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ζητήθηκε να παγώσει 1,5 ώρα μετά τη συνδιάλεξη Τραμπ-Ζελένσκι
Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ζητήθηκε να παγώσει 1,5 ώρα μετά τη συνδιάλεξη Τραμπ-Ζελένσκι

Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ζητήθηκε να παγώσει 1,5 ώρα μετά τη συνδιάλεξη Τραμπ-Ζελένσκι

Αξιωμτούχος ρμόδιος για τον προϋπολογισμό των ζήτησε από το Πεντάγωνο να «περιμένει» πριν παραδώσει στον ουκρανικό στρατό μιάμιση ώρα μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκαλύπτει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιοποιήθηκε χθες .

Το μήνυμα αυτό ήταν ενταγμένο σε σειρά μηνυμάτων που δημοσιοποίησε το Center for Public Integrity, το οποίο έχει ιδρυθεί από δημοσιογράφους-ερευνητές.

Σε βάρος του Τραμπ εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων απαγγελία κατηγοριών διότι έθεσε ως όρο για την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο την έναρξη έρευνας σε βάρος ενός από τους πιθανούς αντιπάλους του στις προεδρικές εκλογές του 2020, του πρώην αντιπροέδρου των Τζο Μπάιντεν.

Το επίμαχο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Μάικλ Ντάφι, στελέχους της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (Office of Management and Budget, OMB), στάλθηκε στις 11:04 της 25ης Ιουλίου 2019, δηλαδή 1 ώρα και 31 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης μεταξύ των Τραμπ και Ζελένσκι.

«Βάσει οδηγιών που έλαβα και γνωρίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να επανεξετάσει τη χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία (…) παρακαλώ να αναβάλλετε τη χορήγηση νέων κεφαλαίων που έχει δεσμευθεί να καταβάλλει το υπουργείο Άμυνας», αναφέρει το μήνυμα. «Δοθείσης της ευαίσθητης ς του αιτήματος, θα σας είμαι υπόχρεος αν ενημερώσετε αυστηρά και μόνο όσους πρέπει να είναι ενήμεροι» για να εφαρμοστεί, προστίθεται.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που υποστήριξαν ανεξαίρετα τον Τραμπ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε έκθεσή τους τη 2α Δεκεμβρίου είχαν υπερασπιστεί τον Ντάφι, τονίζοντας πως «δεν είναι ασυνήθιστο» να γίνονται τέτοια αιτήματα, σύμφωνα με το Center for Public Integrity. Παρομοίως ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρον Τζόνσον έκρινε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC χθες ότι η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου μηνύματος δεν φέρνει «τίποτα καινούργιο» στη συζήτηση για τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ.

Αντίθετα ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην άνω Βουλή των ΗΠΑ, είδε μια «εκρηκτική» αποκάλυψη στο μήνυμα αυτό. «Αν δεν υπάρχει τίποτε αθέμιτο στην καθυστέρηση της διάθεσης των κεφαλαίων, γιατί ο Μάικλ Ντάφι ήθελε να μη μάθει κανείς τι έκανε;» διερωτήθηκε μέσω .

«Αν ο πρόεδρος είναι τόσο αθώος και όντως δεν έπρεπε να του απαγγελθούν κατηγορίες, γιατί φοβάται να επιτρέψει στους ανθρώπους αυτούς να καταθέσουν τι τους είπε;» υπερθεμάτισε η Έιμι Κλόμπουσαρ, γερουσιάστρια των Δημοκρατικών, τοποθετούμενη σε εκπομπή του CNN.

Παρά τις ένορκες καταθέσεις 17 μελών ή πρώην μελών της κυβέρνησής του στις οποίες βασίστηκε η κατηγορία πως ο Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία που του δίνει το αξίωμά του για ίδιο συμφέρον, ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατρανώνει πως είναι αθώος, θύμα «κυνηγιού μαγισσών», «μιας απόπειρας πραξικοπήματος» από τους Δημοκρατικούς.

Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει τον Ιανουάριο στη , όπου πάντως η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι σκοπεύει να αθωώσει τον Τραμπ και όχι να τον παύσει.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση