Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η NSA παρακολουθούσε Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ
Η NSA παρακολουθούσε Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ

Η NSA παρακολουθούσε Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών της ς () κατασκόπευε την περίοδο 2006-2012 τους προέδρους της αλλίας Ζακ , Νικολά Σαρκοζί και , σύμφωνα με έγγραφα τα οποία αποκαλύπτει ο ιστότοπος WikiLeaks και επικαλούνται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart και η καθημερινή εφημερίδα Libération.

Τα έγγραφα αυτά, τα οποία έχουν διαβάθμιση «Άκρως Απόρρητον», συμπεριλαμβάνουν πέντε εκθέσεις της βασισμένες στις των επικοινωνιών των τριών προέδρων της αλλίας οι οποίες προορίζονταν για τα ανώτερα κλιμάκια της κοινότητας των πληροφοριών των ΗΠΑ, σημειώνει η Libération.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σοσιαλιστής , που ήταν στην εξουσία μόλις μερικές ημέρες, είχε απογοητευτεί από την πρώτη του συνάντηση ως πρόεδρος με την συντηρητική καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και είχε ζητήσει να συνομιλήσει με ηγέτες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), συγκυβερνώντος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο ιστότοπος WikiLeaks γράφει ότι η Γαλλία ήθελε την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, και ότι υποστήριζε την υποχρέωση της Ελλάδας να κάνει μεταρρυθμίσεις και να σεβαστεί τους δανειακούς όρους της, αλλά υποστήριζε επίσης ότι η υπερβολική δεν αποτελεί τη σωστή τακτική.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση