Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η NSA παρακολουθούσε Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ
Η NSA παρακολουθούσε Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ

Η NSA παρακολουθούσε Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής () κατασκόπευε την περίοδο 2006-2012 τους προέδρους της ς Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία αποκαλύπτει ο ιστότοπος WikiLeaks και επικαλούνται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart και η καθημερινή εφημερίδα Libération.

Τα έγγραφα αυτά, τα οποία έχουν διαβάθμιση «Άκρως Απόρρητον», συμπεριλαμβάνουν πέντε εκθέσεις της βασισμένες στις υποκλοπές των επικοινωνιών των τριών προέδρων της ς οι οποίες προορίζονταν για τα ανώτερα κλιμάκια της κοινότητας των πληροφοριών των ΗΠΑ, σημειώνει η Libération.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σοσιαλιστής Ολάντ, που ήταν στην μόλις μερικές ημέρες, είχε απογοητευτεί από την πρώτη του συνάντηση ως πρόεδρος με την συντηρητική καγκελάριο της ς Άγγελα Μέρκελ και είχε ζητήσει να συνομιλήσει με ηγέτες του Σοσιαλδημοκρατικού τος της ς (SPD), συγκυβερνώντος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο ιστότοπος WikiLeaks γράφει ότι η Γαλλία ήθελε την Ελλάδα να παραμείνει στην , και ότι υποστήριζε την υποχρέωση της Ελλάδας να κάνει μεταρ και να σεβαστεί τους δανειακούς όρους της, αλλά υποστήριζε επίσης ότι η υπερβολική λιτότητα δεν αποτελεί τη σωστή τακτική.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση