Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Η Κούβα εγκρίνει την καύση χιλιάδων ελαστικών για να αναπληρώσει τις ενεργειακές ελλείψεις
Η Κούβα εγκρίνει την καύση χιλιάδων ελαστικών για να αναπληρώσει τις ενεργειακές ελλείψεις

Η Κούβα εγκρίνει την καύση χιλιάδων ελαστικών για να αναπληρώσει τις ενεργειακές ελλείψεις

Η κουβανική κυβέρνηση επέτρεψε σε μία τσιμεντοβιομηχανία στο Σιενφουέγος (κέντρο) να καταφύγει στην καύση χιλιάδων άχρηστων ελαστικών αυτοκινήτων ως ένα «εναλλακτικό καύσιμο» για την εξασφάλιση της παραγωγής, την ώρα που η χώρα δεινοπαθεί από τις σε βενζίνη λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

«Η παράδοση χρησιμοποιημένων ελαστικών στην επιχείρηση Cementos Cienfuegos πρόκειται να αυξηθεί εκθετικά εντός των προσεχών εβδομάδων, σύμφωνα με τις άμεσες οδηγίες που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Μιγκέλ Ντίας-Κάνελ Μπερμούδες», ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου την περασμένη εβδομάδα, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στην κυβερνητική Γκράνμα.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της τσιμεντοβιομηχανίας στο Σιενφουέγος, το εργοστάσιο καίει καθημερινά 130 με 150 ελαστικά και στόχος είναι να φθάσει τα 400 σε καθημερινή βάση. Με τον τρόπο αυτό, η διοίκησή του στοχεύει να μειώσει κατά 5% την κατανάλωση πετρελαίου.

Από τον Σεπτέμβριο, η νησιωτική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές σε καύσιμα, εξαιτίας των κυρώσεων που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον ενάντια στα πετρελαιοφόρα από την Βενεζουέλα, κύριο προμηθευτή της Κούβας σε πετρέλαιο. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρούν να πειθαναγκάσουν και την Κούβα να αποσύρει τη στήριξή της στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ενώπιον των ελλείψεων αυτών, η κυβέρνηση της Αβάνας έχει αναγκασθεί να κάνει οικονομίες στην ενέργεια, έχει μειώσει τη συχνότητα των δρομολογίων σε λεωφορεία και σιδηροδρόμους, μειώνοντας ταυτόχρονα τα ωράρια εργασίας σε ορισμένες κρατικές και υπηρεσίες ή προτρέποντας στη χρήση υποζυγίων και ζωήλατων μέσων στη γεωργία και τη μεταφορά προϊόντων.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση