Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οι ΗΠΑ αφήνουν πίσω τον «Τζόνας»
Οι ΗΠΑ αφήνουν πίσω τον «Τζόνας»

Οι ΗΠΑ αφήνουν πίσω τον «Τζόνας»

Κάτω από τόνους χιόνι βρίσκεται η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον και άλλες πόλεις των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, οι οποίες επλήγησαν από την ισχυρότατη χιονοθύελλα Τζόνας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι δημόσιες υπηρεσίες, τόσο οι πολιτειακές όσο και οι ομοσπονδιακές, παρέμειναν κλειστές και χθες στις πληγείσες περιοχές, αλλά σιγά σιγά αποκαθίστανται οι και ανοίγει εκ νέου το οδικό δίκτυο, ενώ πραγματοποιούνται και κάποιες πτήσεις.

Το Κεντρικό Μανχάταν άρχισε σιγά σιγά να κινείται από το πρωί της Κυριακής. Oι λιγοστοί προσπαθήσαν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ οι απολαμβάναν το μοναδικό θέαμα του ολόλευκου Μεγάλου Μήλου. Μετά το προσωρινό τους κλείσιμο άνοιξαν ξανά τα θέατρα στο Μπρόντγουεϊ.
Στην Ουάσιγκτον, όπου διατηρήθηκε μέχρι την Κυριακή η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, οι βγήκαν στους δρόμους για να παίξουν με το χιόνι. Κάποιοι, μάλιστα, δεν δίστασαν να κάνουν ή σνοούμπορντ στα σκαλοπάτια του μνημείου Λίνκολν μέχρι που τους απομάκρυναν οι άνδρες της ασφάλειας.
Πέρα, όμως, από τις μαγικές εικόνες και τα παιχνίδια με το χιόνι, δυστυχώς ο Τζόνας άφησε πίσω του 20 νεκρούς στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 13 άτομα σκοτώθηκαν σε διάφορα τροχαία δυστυχήματα στο Αρκανσο, τη Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι, το Οχάιο, το και τη Βιρτζίνια το Σάββατο. Ενα άτομο στο Μέριλαντ και τρία στη Νέα Υόρκη άφησαν την τελευταία τους πνοή ενώ φτυάριζαν χιόνι. Επίσης, δύο άτομα πέθαναν από υποθερμία στη Βιρτζίνια και ένα από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στην Πενσιλβάνια.

Ο Τζόνας ήταν η δεύτερη ισχυρότερη χιονοθύελλα στην ιστορία της πόλης της Νέας Υόρκης, με το χιόνι να προσεγγίζει τα 68 εκαά στο Σέντραλ Παρκ. Το ρεκόρ (68,3 εκαά) το έπιασε το 2006. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Μητρος Αρχής Μεταφορών, τα λεωφορεία και τα τρένα αναμενόταν χθες να πραγματοποιήσουν κάποια δρομολόγια τα οποία θα πολλαπλασιάζονται καθώς θα ανοίγουν τα εκχιονιστικά οχήματα στο οδικό δίκτυο. Εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης κατέστησε γνωστό ότι η Wall Street θα λειτουργούσε κανονικά, ενώ κανονικά αναμένονταν να λειτουργήσουν και τα .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση