Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η Huawei εκτός αρχικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας
Η Huawei εκτός αρχικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας

Η Huawei εκτός αρχικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας

Η πρώτη φάση της εμπορικής ς μεταξύ Κίνας και δεν είναι απαραίτητο να οριστικοποιηθεί τον επόμενο μήνα στη σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC), αλλά προέχει να είναι σωστή, όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox Business Network ο ουίλμπουρ Ρος, Εμπορίου των .

Ο Ρος σχολίασε ότι οι μεταξύ των δύο χωρών είναι σε καλή φάση, διότι οι έχουν επανεκκινήσει. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ είχε εκφράσει την επιθυμία του για τη σύναψη της αρχικής εμπορικής συμφωνίας κατά τη σύνοδο APEC, η οποία θα λάβει χώρα στα μέσα Νοεμβρίου στο Σαντιάγο. Ο και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε ανακοίνωσαν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας πριν από δύο εβδομάδες στην Ουάσιγκτον, έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων. Στη συνάντησή τους αποφασίστηκε να αποτραπεί η περαιτέρω αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα, η οποία είχε δρομολογηθεί για τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν διευθέτησαν όλα τα σημεία της αρχικής εμπορικής συμφωνίας, για τη ρύθμιση των οποίων απαιτούνται έως και πέντε εβδομάδες, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Ρος προσέθεσε ότι οι δασμοί, που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, καθώς και το ζήτημα της Huawei δεν αποτελούν  μέρος της αρχικής εμπορικής συμφωνίας. ια τον Γουίλμπουρ Ρος, το σημαντικότερο στοιχείο είναι οι ΗΠΑ να υπογράψουν μία ορθή συμφωνία. «Σε αυτό έχει δεσμευθεί ο πρόεδρος», όπως δήλωσε ο ίδιος στο Fox Business Network.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση