Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Γαλλία αδυνατεί να διαχειριστεί τους μετανάστες
Η Γαλλία αδυνατεί να διαχειριστεί τους μετανάστες

Η Γαλλία αδυνατεί να διαχειριστεί τους μετανάστες

ια πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες, η Βεντιμίλια, στα ς-ς, μπορεί να μην είναι ο πιο επικίνδυνος σταθμός του ταξιδιού, είναι όμως αυτός που προξενεί τον μεγαλύτερο εκνευρισμό. Όσες φορές προσπαθούν να διασχίσουν τα προς τη , τόσες φορές τους στέλνουν πίσω στην , παρόλο που τα σύνορα είναι θεωρητικά ανοικτά.

Η κατασκήνωση των προσφύγων και των μεταναστών κάτω από τέντες στο ύπαιθρο αναδεικνύει τις δυσκολίες της Ευρώπης να διαχειριστεί τη συνεχή ροή ανθρώπων. Πρόσφατα, οι χώρες της Ε.Ε. δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στο σχέδιο της Κομισιόν για την κατανομή προσφύγων ανάμεσα στις χώρες με το σύστημα των ποσοστώσεων.

Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στη αλλία αλλά να περάσουν στη Βρετανία, τη Γερμανία ή τη Νορβηγία, χώρες με ισχυρότερες οικονομίες, στις οποίες έχουν εγκατασταθεί οι συγγενείς τους. Αλλά οι γαλλικές αρχές δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών στο και στο Καλαί, ενώ η γαλλική οικονομία δεν πάει καλά και η αντιμεταναστευτική δεξιά είναι ισχυρή, επηρεάζοντας τη στάση της κυβέρνησης.

Ο Γάλλος υπουργός Eσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είπε πρόσφατα ότι από τις αρχές του χρόνου έχουν επαναπροωθηθεί στην Ιταλία πάνω από 6.000 άνθρωποι. Συμφωνία που υπογράφηκε το 1997, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία, επιτρέπει στη Γαλλία να επαναπροωθεί τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ομως η Ιταλία υποστηρίζει ότι η συστηματική επαναπροώθηση παραβιάζει τους κανόνες της συμφωνίας , η οποία επιτρέπει συνοριακούς ελέγχους μόνο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση