Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Η Ευρώπη η ήπειρος που πλήττεται σκληρότερα από την πανδημία
Η Ευρώπη η ήπειρος που πλήττεται σκληρότερα από την πανδημία

Η Ευρώπη η ήπειρος που πλήττεται σκληρότερα από την πανδημία

Περισσότεροι από 45.000

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην , από τους οποίους σχεδόν το 85% στην Ιταλία, την , τη Γαλλία και τη Βρετανία, σύμφωνα με απολογισμό που κατάρτισε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών το βράδυ του Σαββάτου.

Με συνολικά 46.033 θανάτους (για 627.203 επίσημα δηλωμένα ), η είναι η ήπειρος που πλήττεται σκληρότερα από την πανδημία του Covid-19.

Μάλιστα, η Ιταλία (15.362) και η (11.744) είναι οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο.

Η Γαλλία έχει 7.560 θανάτους στο έδαφός της, η Βρετανία έχει 4.313.

Ένα πεντάχρονο παιδί περιλαμβάνεται στα τελευταία θύματα στη Βρετανία, γεγονός που υπενθυμίζει ότι η ασθένεια δεν σκοτώνει μόνο τους ηλικιωμένους ή όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Συνολικά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου παγκοσμίως η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο 60.457 ανθρώπων.

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο), όπου η επιδημία ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου, καταμετρά συνολικά 81.639 (19 νεά μεταξύ Παρασκευής-Σαββάτου), 3.326 θανάτους (4 ) και 76.755 ιαθέντες.

Σε αριθμό κρουσμάτων, οι είναι η πλέον πληγείσα χώρα με 278.458 επιβεβαιωμένα κρούσματα (7.159 νεκρούς και 9.772 ιαθέντες).

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, περισσότερο από ένα εκατομμύριο κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσημα παγκοσμίως, τα περισσότερο από τα μισά στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς πολλές χώρες κάνουν μόνο στις περιπτώσεις που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πενήντα τέσσερα νέα κρούσματα Covid-19 στη Μαγνησία-Πρωτοπορεί η Αττική - https://t.co/Zb5jvHzXEt -

  • Στο υπουργείο Παιδείας ο μητροπολίτης Δημητριάδος - https://t.co/TcF8E6us1R -

  • Δικαίωση για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου  - https://t.co/CMGltArlhQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση