Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την απρόσκοπτη χρήση κινητού τηλεφώνου σε όλη την Κύπρο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την απρόσκοπτη χρήση κινητού τηλεφώνου σε όλη την Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την απρόσκοπτη χρήση κινητού τηλεφώνου σε όλη την Κύπρο

Όλοι οι Κύπριοι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα τους απρόσκοπτα σε όλη την Κύπρο.
Αυτή η πρωτοβουλία οικος εμπιστοσύνης επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τους δύο ηγέτες, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akıncı στις 26 Φεβρουαρίου 2019. Η εφαρμογή του μέτρου αυτού καη δυνατή μέσω ξεχωριστών συμφωνιών που συνάφθηκαν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και στις δύο κοινότητες με κόμβο ς της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Comfone και με τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές και την ένωση κεφαλαιαγορών, δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο ηγέτες για τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά τους να υλοποιήσουν αυτό το σημαντικό μέτρο οικος εμπιστοσύνης. Η πρωτοβουλία αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές των Κυπρίων, καθώς θα οδηγήσει σε εξοικονομήσεις για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων όταν διασχίζουν την Πράσινη Γραμμή. Πρόκειται επίσης για ένα συμβολικό μέτρο, καθώς θα επιτρέπει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των κοινοτήτων του νησιού.»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη υποστήριξη των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο για μια δίκαιη, συνολική και διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Η Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Επιτροπής συντονίζει το έργο της Επιτροπής για την υποστήριξη της διαδικασίας διευθέτησης του κυπριακού ζητήματος. Στα πλαίσια της στήριξής της ως προς τη σύναψη ς για αδιάλειπτη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε ολόκληρη την Κύπρο, η SRSS παρείχε τεχνικές και νομικές συμβουλές και χρηματοδοτικούς πόρους από το πρόγραμμα βοήθειας προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα.
Οι δρομολογούνται μέσω ενός κόμβου ς GSM, τον οποίο διαχειρίζεται η Comfone στη Βέρνη της Ελβετίας. Οι είναι οι ίδιες για όλους τους Κυπρίους και επιτρέπουν στους συνδρομητές να παίρνουν τηλέφωνο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν κινητά δεδομένα σε λογική τιμή.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση