Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την απρόσκοπτη χρήση κινητού τηλεφώνου σε όλη την Κύπρο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την απρόσκοπτη χρήση κινητού τηλεφώνου σε όλη την Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την απρόσκοπτη χρήση κινητού τηλεφώνου σε όλη την Κύπρο

Όλοι οι Κύπριοι συνδρομητές κινητής ς θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα τους απρόσκοπτα σε όλη την Κύπρο.
Αυτή η πρωτοβουλία οικοδόμησης εμπιστοσύνης επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τους δύο ηγέτες, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akıncı στις 26 Φεβρουαρίου 2019. Η εφαρμογή του μέτρου αυτού κατέστη δυνατή μέσω ξεχωριστών συμφωνιών που συνάφθηκαν από τους παρόχους κινητής ς και στις δύο κοινότητες με κόμβο περιαγωγής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Comfone και με τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για το και τον κοινωνικό διάλογο, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την ένωση κεφαλαιαγορών, δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο ηγέτες για τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά τους να υλοποιήσουν αυτό το σημαντικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η πρωτοβουλία αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο στις των Κυπρίων, καθώς θα οδηγήσει σε εξοικονομήσεις για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων όταν διασχίζουν την Πράσινη Γραμμή. Πρόκειται επίσης για ένα συμβολικό μέτρο, καθώς θα επιτρέπει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των κοινοτήτων του νησιού.»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη υποστήριξη των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο για μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Η Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Επιτροπής συντονίζει το έργο της Επιτροπής για την υποστήριξη της διαδικασίας διευθέτησης του κυπριακού ζητήματος. Στα πλαίσια της στήριξής της ως προς τη σύναψη ς για αδιάλειπτη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε ολόκληρη την Κύπρο, η SRSS παρείχε τεχνικές και νομικές συμβουλές και χρηματοδοτικούς πόρους από το ς προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα.
Οι δρομολογούνται μέσω ενός κόμβου περιαγωγής GSM, τον οποίο διαχειρίζεται η Comfone στη Βέρνη της Ελβετίας. Οι είναι οι ίδιες για όλους τους Κυπρίους και επιτρέπουν στους συνδρομητές να παίρνουν τηλέφωνο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν κινητά δεδομένα σε λογική τιμή.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση